USL Roman lansează proiecte în sprijinul romașcanilor

(P)

Pensionarilor cu venituri mici le sînt promise tichete valorice lunare. A fost întocmit un regulament în baza căruia se vor acorda aceste tichete. Consilierii USL propun susținerea financiară a bisericii „Sfîntul Vasile cel Mare” și organziarea unui campionat local de fotbal.

 

 

Luni, 27 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, liderii Uniunii Social Liberale (USL) – filiala Roman au prezentat mai multe proiecte de hotărîre inițiate de consilierii locali USL, menite să vină în sprijinul romașcanilor.
La conferință au participat Neculai Stan, președintele PNL Roman, Leonard Vacaru, președintele PSD Roman, viceprimarul George Lazăr și consilierii locali PSD Micșunica Cozmescu, Viorel Stan, Ilie Boloca și Valerian Anghel (vezi foto).

Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărîre inițiate de către consilierii USL se referă la „coșul de alimente” oferit pensionarilor. Viceprimarul George Lazăr a precizat că, la începutul acestei săptămîni, consilierii USL au depus la sediul primăriei un document ce reprezintă baza regulamentului prin care pensionarii vor beneficia de ajutoare financiare în valoare de 1,85 de milioane de lei pe lună. „Practic, pensionarii vor primi, timp de zece luni, un anumit număr de tichete de masă. Este vorba de pensionarii cu venituri de pînă la 700 de lei. Valoarea tichetelor încă nu s-a stabilit, pentru că, de trei săptămîni, am făcut o solicitare la Casa Județeană de Pensii să ne trimită o statistică a pensionarilor care au venituri mici, dar nu am primit nici un răspuns. Urmează ca, în decurs de trei săptămîni, împreună cu angajații compartimentului de asistență socială, să colectăm datele de la pensionari. Aceștia se pot prezenta fie la sediul primăriei, fie la sediul direcției de asistență socială, cu o copie după ultimul cupon de pensie, copie după buletin și trebuie să completeze o cerere tip„, a declarat viceprimarul George Lazăr.

Președintele PSD Roman, Leonard Vacaru, a precizat că cererile se primesc în perioada 29 februarie – 18 martie și a subliniat faptul că acest proiect nu va afecta investițiile din Roman. La rîndul său, consilierul PSD Viorel Stan a apreciat că acest proiect nu este unul electoral, ci o reparație morală față de pensionarii nevoiași din oraș. Bonurile pe care le vor primi pensionarii vor funcționa pe un sistem asemănător tichetelor de masă, fiind destinate exclusiv cumpărării de alimente.

Consilierul local Ilie Boloca a prezentat un alt proiect inițiat de grupul consilierilor USL, și anume organizarea unui campionat local de fotbal la care sînt invitați să participe toți locuitorii orașului. Pentru acest campionat ar urma să se aloce 15.000 de lei, meciurile urmînd să se dispute pe terenurile din Parcul Municipal Roman și de la Sala Polivalentă.

Consilierii USL au mai prezentat un proiect, care se referă la sprijinirea bisericii „Sfîntul Vasile cel Mare” cu 25.000 de lei, pentru finalizarea lucrărilor de interior.

Viceprimarul Geroge Lazăr a precizat că în PNL s-au făcut două nominalizări privind candidatura la Primăria Roman. Ulterior, în urma unui sondaj de opinie se va decide dacă la primărie va candida liderul propus de PNL ori cel susținut de PSD, Leonard Vacaru. Candidatul comun va fi cel care va întruni cel mai mare număr de voturi.

Cît despre situația din Consiliul Județean, unde, la ultima ședință, consilierii USL au protestat, reclamînd abuzurile PDL, Neculai Stan a afirmat că protestul va continua, forma protestului urmînd să fie stabilită după discuții între consilierii județeni ai USL.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!