Prima paginăPolitica

USL Borca a trecut la UNPR

Dimensiune text

(P)

Demisie în bloc la începutul acestei săptămîni în comuna Borca. Președinții organizațiilor locale ale PSD și PNL au decis să părăsească aceste partide, semnînd adeziune la Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR). Și nu au plecat singuri, ci cu oamenii lor de încredere.

 

 

Motivele care i-au îndemnat să facă schimbarea sînt simple: modul în care au fost tratați de cei de la centru și încălcarea unor articole din statutul Uniunii Social-Liberale (USL). Au cîntărit greu și i-a determinat să ia decizia riscantă de a se alătura unui alt partid, tocmai acum, în preajma alegerilor electorale. Din cîte se pare, totul a pornit de la o întîlnire pe care aceștia au avut-o cu liderii de la vîrful USL Neamț, întîlnire petrecută la Bicaz, prilej cu care s-au stabilit și care vor fi pașii pe care social-liberalii îi vor urma în campania pentru alegerile locale. În timp ce conducătorii USL Neamț îl susțineau pe Vasile Aleca, actualul primar al comunei Borca, cei mai mulți din oamenii din teritoriu voiau o schimbare, respectiv Ovidiu Niță. Foștii, de acum, membri ai USL Borca susțin că senatorul Ioan Chelaru și liderii PSD și PNL de la județ le-au cerut să plece acasă și să-și dea demisia dacă nu sînt de acord cu decizia luată de conducerea USL. Ceea ce oamenii au și făcut.

Am fost umiliți. Atît eu, cît și domnul profesor Afloarei, dar și ceilalți lideri din organizația locală. Nu mi-am putut închipui că pot avea o asemenea poziție, nu cei de la PSD Neamț. Senatorul Chelaru a declarat că e dispus să facă orice compromis pentru a cîștiga alegerile și a spus că, de fapt, membrii USL nu sînt decît o masă pentru adus voturi la Borca„, a declarat Ovidiu Niță (foto stînga).

La rîndul său, fostul secretar PSD Borca, profesor Mircea Afloarei, unul dintre cei mai vechi membri ai formațiunii politice, a declarat că tuturor li s-a spus încă din debutul întîlnirii cum stau lucrurile: „De la început ni s-a tăiat macaroana. Ni s-a spus că, în baza sondajelor, Aleca are de cîștigat și este alesul PSD-PNL„.

Reacția șefilor de la județ a stîrnit și nemulțumirea, și revolta totodată, a fostului președinte PNL Borca, doctor Gigi Parfeni (foto dreapta): „Ni s-a mai spus: «Pe noi nu ne interesează ce ați ales dvs., noi l-am ales pe Vasile Aleca». Atunci mi-am dat seama că alegerile reprezintă un scop de a-și păstra ei funcțiile. Nu cred că o vom duce mai bine. Dacă propunerea noastră a fost refuzată, deși ea fusese aleasă de întreaga organizație, nu înțeleg ce este democrația. Îmi doresc din suflet ca acest necaz să ne unească, să luptăm pentru a ne face auzită vocea. Trebuie să demisionăm din USL și să ne înscriem în UNPR și să îl sprijinim pe Ovidiu Niță. E singurul lucru pe care îl putem face. Eu, unul, mă simt obligat să fac acest pas„.

După o rundă de discuții, dar și de luări de poziție din public, liderii din Borca au decis să semneze adeziunile pentru Uniunea Națională pentru Progresul României.

Au fost voci care au pledat pentru o întîlnire cu cei din USL Neamț, pentru clarificarea lucrurilor, decizia de a părăsi organizațiile venindu-le destul de dificilă. Au fost, însă, mult mai multe voci care au susținut că noul candidat, Ovidiu Niță, trebuie sprijinit și și-au declarat speranța că, prin adeziunea semnată la UNPR și campania din poartă-n poartă, vor reuși să aducă mult-așteptata schimbare în fruntea uneia din cele mai mari comune din Neamț. Asta pentru a-l susține pe deplin, legal, legitim, pe Ovidiu Niță, fiu al comunei, născut și crescut pe Valea Muntelui.

Ovidiu Niță, candidatul UNPR pentru fotoliul de primar al comunei Borca, este administrator de firmă și fost tehnician silvic. Este căsătorit și are doi copii. Acesta este încrezător în șansele sale de izbîndă și crede că va reuși să cîștige alegerile locale cu ajutorul oamenilor, pe care îi descrie ca fiind „simpli, dar sinceri în gîndire„.

COMENTARII

WORDPRESS: 0