USL acuză Puterea de subminarea economiei naționale

(P)

Politicienii din Opoziție spun că PDL s-a înțeles cu FMI să vîndă tot ce a mai rămas nevîndut în țară

 

Duminică, la Piatra Neamț, liderii Uniunii Social Liberale(USL), filiala Neamț, au susținut o conferință de presă în care au ținut să atragă atenția asupra unor probleme de interes național.

La conferință au participat președintele PNL Neamț, Dorin Ursărescu, președintele interimar al PSD Neamț, senatorul Ioan Chelaru, vicepreședintele PNL Neamț, Viorel Chirilă, și vicepreședintele PSD Neamț, Răzvan Bobeanu, care a fost numit și purtător de cuvînt al USL Neamț.

Politicienii Opoziției au ținut să atraga atenția asupra faptului că PDL a negociat cu FMI un calendar de vînzare a tuturor companiilor de stat care au rămas nevîndute.

De trei ani de zile încercăm să explicăm tuturor ce înseamnă PDL pentru România și pentru economia românească. Acum, tot mai mulți își dau seama că pe ei nu-i interesează decît jaful, că nu sînt decît un grup infracțional„, a declarat Dorin Ursărescu.
Acesta a prezentat un calendar pe care, în opinia sa, PDL l-a negociat cu FMI pentru vînzarea, pînă la sfîrșitul lui 2012, a ultimelor companii de stat. Practic, PDL s-ar pregăti să vîndă, la bursă, pachete minoritare de acțiuni ale unor companii, printre care OMV Petrom, Transelectrica, Romgaz, Oltchim sau Nuclear Electrica.
În primul rînd, a vinde în perioada de criză este cea mai proastă afacere. Puterea se folosește de mecanismul numit «calul troian». Practic, vinde pachete minoritare, iar peste jumătate de an sau un an cumpărătorii vor face majorări de capital. Din lipsă de lichidități, statul nu va putea ține pasul și va pierde controlul. Acest lucru înseamnă subminarea economiei naționale„, a declarat Dorin Ursărescu.

La rîndul său, senatorul Ioan Chelaru a ținut să precizeze că absența parlamentarilor USL de la lucrări nu înseamnă nicidecum o grevă parlamentară, ci un protest parlamentar sever la adresa Puterii.
Acesta a mai spus că parlamentarii USL ar putea renunța la protest, cu patru condiții: Puterea să nu mai aprobe legi prin asumarea răspunderii, să-și lase proprii parlamentari să voteze, înlocuirea Robertei Anastase și neacceptarea la guvernare a unui partid care a ajuns în Parlament fără votul poporului.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!