Urmează zile cu ploi și răcire accentuată a vremii

Urmează zile cu ploi și răcire accentuată a vremii

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri o informare vizând ploi în general moderate cantitativ, fenomene de instabilitate atmosferică, intensificări temporare ale vântului și răcire accentuată a vremii, pentru întreaga țară, în intervalul joi, 3 octombrie, ora 04:00 – sâmbătă, 5 octombrie, ora 09:00.

Conform meteorologilor, în intervalul menționat, aria ploilor va fi în extindere dinspre vest și va cuprinde treptat toată țara. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 – 20 l/mp, izolat 40 l/mp. Vor fi și perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, în a doua parte a zilei de joi, 3 octombrie în special în Transilvania și Moldova, apoi și în regiunile sud-estice; se vor semnala averse, ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și izolat, posibil, vijelii și grindină. Vântul va avea, local și temporar, intensificări în majoritatea zonelor, cu viteze în general de 40 – 50 km/h.

Vremea se va răci semnificativ pe parcursul zilei de joi, 3 octombrie, în vest și nord-vest, iar vineri, 4 octombrie, și în restul teritoriului.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza acest mesaj: http://www.meteoromania.ro/avertizari/ .

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0