Urmează încă două zile cu lapoviță și ninsoare și vreme deosebit de rece

Urmează încă două zile cu lapoviță și ninsoare și vreme deosebit de rece

 

 

Administrația Națională de Meteorologie a emis duminică o informare vizând precipitații în general moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, polei și vreme deosebit de rece, pentru întreaga țară, pentru intervalul luni, 19 martie, ora 6 – marți, 20 martie, ora 21.

Astfel conform meteorologilor, în acest interval, temporar vor fi precipitații, mai ales sub formă lapoviță și ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a țării și la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ. Se va semnala polei sau ghețuș, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menține deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.

Reamintim că de duminică dimineaţă, 18 martie, de la ora 8:00, a intrat în vigoare o avertizare Cod galben de ninsori abundente, valabilă până la ora 23:00, pentru Moldova, şi Muntenia şi întreg arcul carpatic. În intervalul menţionat, vor predomina ninsorile şi se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări în majoritatea zonelor, cu precădere în cele de munte. Vremea se va răci accentuat, cu temperaturi cu 10-15 grade mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă.

 

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0