[UPDATE] [VIDEO] Rețea internațională de traficanți de droguri anihilată la Piatra Neamț

Dimensiune text

Un cetățean iranian a fost prins în Piatra Neamț cu 10 kilograme de opiu. La perchezițiile domiciliare, polițiștii au găsit, pe un aragaz, 2,5 kilograme de lichid preparat din opiu. Valoarea totală a drogurilor este de 100.000 de euro. Drogurile urmau să ajungă în Germania.

 

Oamenii legii au reușit anihilarea unei rețele internaționale de traficanți de droguri, în urma unui flagrant organizat la Piatra Neamț. Ofițerii antidrog din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate –Inspectoratul Gnereal al oliției Române și procurorii Direcției de Investigare a Ingracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism(D.I.I.C.O.T) – Structura Centrală au documentat și probat activitatea infracțională a unei grupări formată din cetățeni turci, iranieni și germani, specializată în trafic de opiu.

Astfel, la data de 25 iulie, oamenii legii, cu sprijinul structurii specializate din cadrul Direcției Operațiuni Speciale, au organizat un flagrant pe raza municipiului Piatra Neamț, ocazie cu care au descoperit aproximativ 10 kg de opiu. În urma perchezițiilor efectuate la locuința lui A.D. și M.D. au mai fost descoperiți aproximativ 2,5 litri lichid produs pe bază de opiu cu intenția de a sintetiza o substanță mai puternică și cu efecte similare. Lichidul se afla în faza de preparare pe aragazul din bucătăria imobilului. Pînă în prezent, de la membrii rețelei au fost capturate în total 16 kg de opiu, respectiv trei kilograme în Germania, trei kilograme în Austria și 10 kg în România.

Cei doi suspecți au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pentru audieri. În urma probatoriului administrat în cauză, față de A.D. s-a dispus reținerea pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de trafic internațional de droguri de risc, urmînd ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă, iar M.D. este cercetată în stare de libertate.Cercetările continuă în vederea tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

La data de 18 aprilie în baza schimbului de date și informații cu autoritățile germane, ofițerii antidrog au stabilit faptul că, o rețea de crimă organizată formată din cetățeni turci, iranieni și germani, urmează să transporte prin România, ca țară de tranzit, o cantitate importantă de opium destinată Vestului Europei. Ulterior, la data de 23 aprilie, cetățeanul german Tibor R., ce trebuia să transporte drogurile, a fost arestat la granița dintre Slovenia și Austria, fiind depistat cu aproximativ trei kilograme de opiu, ruta parcursă de acesta fiind Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia – Croația – Slovenia spre Austria. Totodată, a reieșit că pe teritoriul României se aflau depozitate aproximativ 10 kilograme de opiu, pe care cetățeanul germano-iranian Ahmad H. trebuia să vină să le preia și să le transporte în Germania. Continuînd investigațiile, în seara de 20 iulie, Ahmad H. și un alt suspect au fost arestați de autoritățile din Germania, după ce au fost prinși avînd asupra lor o importantă cantitate de droguri pe care intenționau să o transporte către Suedia.COMENTARII

WORDPRESS: 0