Prima paginăNeamt

[UPDATE] Neamț: Primar cercetat pentru afaceri ilegale

Dimensiune text

* alături de primar mai sînt cercetați trei polițiști care furnizau informații cu privire la acțiunile de control desfășurate * primarul este suspectat că făcea parte dintr-un grup specializat în infracțiuni de evaziune fiscală cu material lemnos *
Marți dimineață, oamenii legii au reușit să destructureze un grup specializat în infracțiuni de evaziune fiscală cu material lemnos.

 

În acest sens, procurorii au efectuat 20 de percheziții în județele Neamț, Suceava și Harghita, aducînd la audieri 26 de persoane. În Neamț, perchezițiile au vizat comunele Ceahlău, Farcașa și Grințieș. Printre cei conduși la audieri se numără primarul și secretarul comunei Grințieș.

 

Le-au „tăiat” afacerea

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Neamț au destructurat un grup infracțional organizat, constituit în scopul obținerii de beneficii financiare substanțiale din săvîrșirea infracțiunii de evaziune fiscală cu material lemnos. În acest scop, s-au efectuat 20 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Neamț, Suceava și Harghita, la locuințele membrilor grupării și la societățile comerciale controlate de către aceștia.

În fapt, se reține că învinuiții au constituit un grup infracțional organizat, la care au aderat și alte persoane, printre care și un angajat al Ocolului Silvic Ceahlău, vizînd exploatarea ilegală a unor cantități importante de material lemnos și comercializarea ulterioară a masei lemnoase rezultate, prin folosirea unor documente financiar-contabile fictive. La achiziția terenurilor vizate de către membrii grupării pentru cantitățile mari de material lemnos, învinuiții au fost sprijiniți de către primarul și de secretarul comunei Grințieș. Activitatea infracțională a mai fost sprijinită de trei agenți de poliție, învinuiți că ar fi oferit date concrete cu privire la acțiunile de control efectuate. Procurorii DIICOT au audiat 26 de persoane, urmînd ca, după finalizarea audierilor, să fie dispuse măsurile legale în cauză.

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • cetatean 8 ani

    Parca ar fi singurul primar care a facut afaceri