Prima paginăEducatie

Unul din trei elevi a contestat nota la BAC

Dimensiune text

Mai mult de 1.500 dintre candidații la examenul de bacalaureat au considerat că meritau note mai mari și au contestat evaluarea făcută de profesori asupra tezei.

 

În centrele de examen au fost depuse, luni, 1.545 de contestații, dintre care 529 la limba și literatura română și 493 la cele două tipuri de matematici. La celelalte discipline de examen s-au înregistrat puține nemulțumiri.

Corectarea lucrărilor se va face într-un centru stabilit de Ministerul Educației, în care vor fi corectate tezele din trei județe. Nu este obligatoriu ca nota să crească în urma recorectării. Pentru lucrările care au primit, inițial, note cuprinse între 5 și 9,49 nota nu se modifică decît dacă între nota inițială și nota obținută la reevaluare este o diferență mai mare de 0,5 puncte. Dacă diferența este mai mică, lucrarea rămîne cu nota inițială. Pentru lucrările cu note inițiale cuprinse între 4.50 și 4,99 și peste 9,50, nota acordată de comisia de reevaluare rămîne definitivă. Indiferent de nota inițială, dacă între nota acordată întîi și cea acordată de comisia de reevaluare se constată o diferență mai mare de 1,5 puncte, lucrarea se secretizează din nou și este corectată pentru a treia oară. Nota acordată acum rămîne definitivă.

Rezultatele finale ale bacalaureatului se vor afișa pe 13 iulie.COMENTARII

WORDPRESS: 0