Prima paginăPolitica

UPDATE | UNPR l-a exclus din partid pe preşedintele CJ Neamț şi solicită revocarea acestuia din funcție

Dimensiune text

UNPR a decis excluderea din partid a preşedintelui filialei Neamţ, Constantin Iacoban, şi a solicitat prefectului judeţului Neamţ să constate de drept încetarea mandatului de membru al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, al cărui preşedinte este din decembrie 2014.

Constantin Iacoban a fost preşedinte al filialei judeţene Neamţ şi, în decembrie 2014, a devenit noul şef al Consiliului Judeţean, fiind ales dintre consilierii judeţeni după decesul lui Culiţă Tărâţă.

Potrivit unor surse politice, Constantin Iacoban a negociat cu ALDE, urmând să pregătească trecerea la partidul condus de Călin Popescu Tăriceanu.

„Este regretabil, dar dumnealui a comunicat public, în faţa parlamentarilor şi a consilierilor UNPR, că pleacă la ALDE. Oficial, ne-a spus acum o zi-două, dar se ştia de săptămâna trecută acest lucru. Este regretabil, am mâncat o pâine împreună, am avut orizonturi comune. Treaba e simplă, nu e spectaculoasă, dar e regretabil pentru noi, fiindcă am lucrat împreună”, a afirmat senatorul UNPR de Neamţ Liviu Bumbu.

Prefectura a emis ordinul privind  încetarea de drept a mandatului de consilier județean al lui Constantin Iacoban

„Prin adresa nr. 2 din 19.01.2016, înregistrată la Instituţia Prefectului sub nr. 748 din 19.01.2016, Uniunea Națională pentru Progresul României a făcut cunoscut Instituţiei Prefectului faptul că domnul Constantin Iacoban, consilier în Consiliul Județean Neamț, a pierdut calitatea de membru al Uniunii Naționale pentru Progresul României.
În raport cu normele legale în vigoare, formațiunea politică sus amintită a solicitat prefectului, pentru cel în cauză, constatarea încetării de drept a mandatului de consilier județean şi declararea ca vacant a locului acestuia.
Potrivit prevederilor art. 9 alin. (2) lit. „h1” din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, cu modificările şi completările ulterioare, calitatea de consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, printre alte cazuri, şi în situaţia pierderii calităţii de membru al partidului politic pe a cărui listă a fost ales.
Pentru cazul prevăzut la art. 9 alin. (2) lit. „h1” competenţa de constatare a încetării mandatului şi de declarare ca vacant a locului respectiv aparţine prefectului, după cum se prevede la art. 12 alin. (3) din acelaşi act normativ.
Ca atare, a fost emis, astăzi, 19 ianuarie 2016, Ordinul Prefectului nr. 11/2016 privind constatarea încetării de drept a unui mandat de consilier județean, respectiv, a domnului Constantin Iacoban”, precizează un comunicat al Prefecturii Neamț.

Până la ora publicării acestei ştiri, Constantin Iacoban nu a putut fi contactat pentru a formula un punct de vedere, el nerăspunzând la telefon în cursul zilei de marţi.

COMENTARII

WORDPRESS: 0