„Universul cunoașterii prin lectură”, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani

„Universul cunoașterii prin lectură”, la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani

Dimensiune text

 

Etapa județeană a olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură” a strâns, la Săbăoani, 65 de elevi, exclusiv din mediul rural. Patru finaliști vor reprezenta județul în etapa națională, la Adjud.

Sâmbătă, 29 februarie, s-a desfășurat la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani etapa județeană  a Olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură”, pentru elevii de gimnaziu care învață în unități școlare din mediul rural. În competiție s-au prezentat 65 de elevi, din 19  unități școlare din zona Roman, Piatra Neamț și Tîrgu Neamț.

În urma rezultatelor obținute, patru elevi vor reprezenta mediul rural nemțean în etapa națională, care se va desfășura anul acesta în județul Adjud: Marta Antoci, clasa a V-a, Denisa-Mihaela Cobzaru, clasa a VI-a, ambele eleve la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani (profesor coordonator Silvia Mitricioaei); Teodora Sofrone, clasa a VII-a, Școala Gimnazială Vaduri (profesor coordoonator Oana Hilohi) și Amalia-Marina Antici, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială nr. 1 din Pildești (profesor coordonator Ana Maria Loredana Cocea).

La faza națională, întregul echipaj al județului va susține două probe. Prima va consta într-o lucrare scrisă colectivă, iar a doua va fi realizarea unui portofoliu, de către echipaj, pe teme culturale. Tema portofoliului poate fi evidențierea contribuției unui scriitor sau persoană culturală sau științifică la dezvoltarea culturii, literaturii și științei. Personalitatea trebuie să fie strict din județul Neamț.

„Olimpiada «Universul cunoașterii prin lectură» este organizată de Ministerul Educației Naționale și are ca obiectiv asigurarea egalității de șanse la nivelul activității de excelență. Competiţia îşi propune să valorifice, în spiritul principiului egalităţii de şanse, competenţa pedagogică şi ştiinţifică a profesorilor de limba şi literatura română şi de la celelalte discipline din mediul rural, oferindu-le şansa de afirmare profesională, dezvoltând cooperarea cu scopul valorificării componentei de excelență în predare, învățare și evaluare”, a afirmat profesor Ioana Ciobanu, directorul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani.

 

 

foto: Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din Săbăoani

 

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0