Prima paginăEducatie

Universitatea „Bioterra” deschide un centru de studii la Roman

Dimensiune text

Cei interesaţi se pot înscrie la specializările: Management agroturistic, Ingineria produselor alimentare, Controlul şi expertiza produselor alimentare şi Drept. Centrul de studii al universităţii va fi înfiinţat dacă vor exista cereri.

Casa de Cultură a Sindicatelor din Roman a încheiat un protocol de colaborare cu Universitatea „Bioterra” din Bucureşti, pentru organizarea de cursuri de zi şi cu frecvenţă redusă la Roman. Specializările pe care ar trebui să le urmeze potenţialii doritori sunt: Management agroturistic, Ingineria produselor alimentare, Controlul şi expertiza produselor alimentare şi Drept, cursuri cu durata de patru ani.

„Reprezentanţii Universităţii «Bioterra» din Bucureşti doresc să înfiinţeze un centru de studii la Roman. Suntem în faza de precontract, iar dacă sunt persoane care doresc să urmeze cursurile acestei universităţi, vom încheia un contract cu universitatea”, a explicat Marcela Ursu, directorul Casei de Cultură din Roman.

Taxa de înscriere la fiecare dintre cele trei domenii de licenţă este de 100 de lei. Viitorii studenţi trebuie să plătească o taxă de şcolarizare pentru anul I de: 480 de euro la Management agroturistic (cursuri de zi), 450 de euro la Ingineria produselor alimentare (cursuri de zi), 580 de euro (cursuri de zi) şi 520 de euro (cursuri cu frecvenţă redusă) la Controlul şi expertiza produselor alimentare şi 450 de euro la Drept (cursuri de zi şi frecvenţă redusă). Studenţii vor efectua stagiul de practică de 8 – 10 zile în complexul de alimentaţie publică şi turism din localitatea Arrach, din Germania, proprietate a Universităţii „Bioterra”.

Reprezentanţii universităţii informează pe cei interesaţi că la Roman se vor putea organiza, dacă sunt cereri, cursuri de zi, cu durata de trei ani, în limba engleză, pentru trei specializări: Afaceri, Tehnologia Informaţiei şi Afaceri şi tehnologia informaţiei. Diploma de licenţă se eliberează de către Universitatea Worcester şi Universitatea Central Lancashire din Anglia, cu care Universitatea „Bioterra” are încheiate contracte de colaborare. Taxa de înscriere este de 200 de euro, iar taxa de studii, de 2.700 de euro. Admiterea se face pe baza certificatului de limbă engleză B2 sau test online gratuit doar la Universitatea „Bioterra” din Bucureşti. După absolvirea fiecărui an de studiu se eliberează o diplomă conform specializării.

Totodată, se fac preînscrieri pentru Şcoala Postliceală „Bioterra”, învăţământ de zi, cu şi fără diplomă de bacalaureat, pentru următoarele specializări: administrator reţele locale şi de comunicaţii, tehnician controlul calităţii produselor agro-alimentare, tehnician laborant pentru protecţia mediului şi asistent manager unităţi hoteliere.

Înscrierile se fac până la data de 28 septembrie. Relaţii suplimentare se pot obţine, de luni până vineri, de la secretariatul Casei de Cultură din Roman, între orele 9 şi 14.COMENTARII

WORDPRESS: 0