Prima paginăSocialEducatie

Uniformă simplificată, dar obligatorie, la „Roman Vodă”

Dimensiune text

Asociația Părinților a decis ca uniforma să fie formată din sacou, vestă și cravată.

 

Elevii de la Colegiul Național „Roman Vodă” vor avea uniforme chiar înainte ca proiectul legislativ care propune obligativitatea uniformei școlare să devină lege. 78% dintre părinții elevilor care învață la Colegiul Național „Roman Vodă” au fost de acord cu introducerea uniformei obligatorii. După două săptămâni de dezbateri pe această temă și analizarea mai multor variante, propuse atât de conducerea instituției cât și de părinți, s-a luat o hotărâre finală. Varianta propusă de conducerea școlii s-a dovedit a fi cea mai bună, având în vedere raportul preț – calitate, dar s-a renunțat la câteva piese din modelul prezentat de furnizor.

„Uniforma va fi compusă din sacou de culoare bleumarin, cu gulerul în carouri, cu bleumarin și vișiniu și cu sigla liceului brodată pe buzunarul de la piept. Și pentru fete și pentru băieți avem cravată și vestă în carouri, cu bleumarin și vișiniu”, a spus profesoara Elisabeta Ploscă, membră în Consiliul Director al Asociației Reprezentative a Părinților Elevilor din Colegiul Național „Roman Vodă”. Hotărârea Asociației va fi înmânată în scris conducerii colegiului luni, 28 octombrie. „Odată ce va exista un document scris, semnat de membrii Consiliului Reprezentativ,  vom renegocia prețul cu firma producătoare, în funcție de câte piese are acum uniforma. Sperăm ca, până la sfârșitul semestrului, reprezentanții producătorului să vină să ia măsurile elevilor și să dea uniformele în lucru”, a spus profesoara Mihaela Tanovici, director al Colegiului Național „Roman Vodă”.

COMENTARII

WORDPRESS: 2
  • M. 7 ani

    Bravo!!!O decizie care ar fi trebuit luată de mult…

  • Vasile 7 ani

    Da. Vom renegocia cu firma prducatoare….Dar, corect ar fi sa se faca caute mai multe oferte si chiar sa existe un discount generos pentru elevi!