Prima paginăPolitica

Unde votează cei cu viză de flotant

Dimensiune text

Persoanele care au viză de flotant de cel puțin trei luni pe raza unei localități pot vota în localitatea respectivă.

 

 

Conform Ministerului Administrației și Internelor (MAI), persoanele cu drept de vot care și-au stabilit reședința într-o altă unitate administrativ-teritorială cu cel puțin trei luni înaintea datei alegerilor își pot exercita dreptul de vot în unitatea administrativ-teritorială respectivă. Acest aspect este prevăzut în Legea nr. 67 din 25 martie 2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale.

Pentru a elimina suspiciunile privind obținerea vizelor de flotant în scopuri electorale, reprezentanții MAI au cerut factorilor de decizie de la nivel teritorial verificarea cu responsabilitate a modului în care sînt puse în aplicare procedurile legale pentru stabilirea reședinței.

La Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanelor din cadrul Primăriei Roman, în luna februarie erau înregistrate 71 de persoane cu viză de flotant. „Este vorba atît de persoanele care s-au mutat din Roman în comunele pe raza cărora avem noi competențe, dar și de persoanele din alte județe care s-au stabilit la Roman sau în comunele arondate”, a precizat Tatiana Coșnete, din cadrul Serviciului public comunitar de evidență a persoanelor Roman.

Viza de flotant se aplică persoanelor care, din diferite motive, locuiesc în altă parte decît acolo unde au domiciliul stabil.

COMENTARII

WORDPRESS: 0