Un tânăr din Săbăoani s-a înecat în apele unui râu din Italia

Un tânăr din Săbăoani s-a înecat în apele unui râu din Italia

Apele din judeţ au făcut 19 victime
Moldova și Siretul iau în continuare viețile oamenilor
Victimele apelor

 

florin-diac-1Vestea că Florin Diac nu mai este printre noi a întristat întreaga comunitate din Săbăoani. La doar 33 de ani, Alexandru Florin Diac s-a înecat, duminică, 4 septembrie, pe când se afla la picnic cu familia. Florin a intrat în apele râului Oglio, dintre Roccafranca şi Torre Pallavicina (în provincia Brescia) – Italia.

„Bărbatul îşi petrecea ziua de relaxare împreună cu familia şi, la finalul unui picnic, probabil pentru a scăpa de zăpuşeală, a intrat în apă cu o saltea. Salteaua s-a răsturnat şi bărbatul a ajuns sub apă, fără a putea reacţiona, poate din cauza unei congestii. Recuperat de un prieten care a asistat la scenă, a fost scos pe mal, în timp ce câţiva martori au lansat o cerere de ajutor la 112”, scriu jurnaliştii de la Gazeta Românească.

Apropiaţii tânărului spun că un prieten şi soţia lui Florin l-au scos din apă, dar a fost prea târziu. Medicii l-au găsit în stare de inconştienţă şi eforturile de resuscitare nu au avut niciun succes.

Trupul neînsufleţit al tânărul va fi adus joi, 8 septembrie, la Săbăoani, în comuna natală, pentru ca toţi cei care l-au cunoscut să-şi ia la revedere de la acesta. Întreaga comunitate deplânge tragedia, în urma căreia cei trei copii ai lui Florin – doi gemeni de un an şi un băieţel de opt ani – au rămas acum doar în grija mamei. Cei care l-au cunoscut au trimis mesaje de condoleanţe

„Eu nu mă bag în apă că mă topesc ca o îngheţată. Dar, totuşi, ceva te-a împins să mergi. Acestea au fost ultimele tale cuvinte rostite la malul lacului, locul unde ţi-a fost şi sfârşitul pe acest pământ. Te-ai urcat la cer ca un înger în floarea tinereţii. Să-ţi fie ţărâna uşoară, scumpul nostru fin şi cumnat şi de acolo din cer să veghezi asupra familie tale pe care ai lăsat-o în urmă. Odihneşte-te în pace!”, a scris Lidia Ciobanu pe pagina de Facebook.

Cei care l-au cunoscut pe Florin spun că acesta a muncit toată vara la casa pe care o ridica în Săbăoani, iar de curând plecase din nou în Italia.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!