Prima paginăPe scurt

Un student a băut până a intrat în comă

Dimensiune text

Un student romașcan a ajuns la spital cu o alcoolemie de trei miligrame alcool pur în sânge.

 

 

Un tânăr din Roman, student la o facultate din Iași, a fost la un pas de moarte după ce a băut până a intrat în comă. El a reușit să-i surprindă pe medicii ieșeni care l-au îngrijit, din cauza cantității record de alcool pe care o avea în sânge. Potrivit medicului Gabriel Perianu, medic primar de urgență în cadrul Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iași, totul s-a întâmplat duminică noaptea, la o petrecere între studenți.

Tânărul, în vârstă de 24 de ani, originar din Roman, era student în anul IV, iar duminică a fost invitat la ziua unui prieten, și el student. Numai că ceea ce se anunța o petrecere ca oricare alta s-a transformat într-o noapte de coșmar pentru restul invitaților. Timp de câteva ore, studentul romașcan a băut fără să mai țină cont de numărul paharelor sau de tipul de băutură și, la un moment dat, și-a pierdut cunoștința. Speriați, prietenii tânărului au sunat la 112, iar la fața locului s-a deplasat un echipaj al Ambulanței, care l-a transportat pe student la Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon”. Medicul Gabriel Perianu, cel care l-a preluat, a precizat că, în urma investigațiilor, s-a stabilit că studentul, adus în comă alcoolică, avea o alcoolemie de 3 mg/l alcool pur în sânge.

După 12 ore de la internare, tânărul și-a revenit din comă și a fost transferat la secția Anestezie și Terapie Intensivă, pentru supraveghere medicală, evoluția sa fiind favorabilă.COMENTARII

WORDPRESS: 0