Prima paginăSport

Un romașcan în Turul Ciclist al Centenarului „Pedalăm pentru România”

Un romașcan în Turul Ciclist al Centenarului „Pedalăm pentru România”

Dimensiune text

 

 

Marți, 26 iunie, s-a dat startul celui mai amplu marș pe biciclete dedicat celor 100 de ani de la Marea Unire – „Pedalăm pentru România”. Sute de bicicliști amatori din întreaga țară au plecat, simultan, din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Drobeta Turnu Severin, cu scopul de a ajunge până la Alba Iulia. Delegația de cicliști de la Iași a poposit câteva zeci de minute și la Roman, unde a fost întâmpinată de autorități și de parte din grupul de iubitori ai ciclismului, MTB Roman. Printre cei care vor parcurge traseul până la Alba Iulia se numără și un romașcan, Andrei Prichici.

Delegația de cicliști din Iași a ajuns la Roman în jurul orei 14.00, fiind întâmpinați de reprezentanții Primăriei Roman, precum și de un număr impresionant de suporteri, iubitori ai sportului pe două roți. Alături de echipaj au stat și romașcanii de la MTB, care i-au primit pe cicliști cu produse cu vitamine, care să-i ajute să ducă la bun sfârșit traseul de peste 400 de kilometri. Și viceprimarul Roxana Iorga i-a felicitat pe cei care au „îndrăznit” să sublinieze importanța Centenarului prin mișcare, iar romașcanul Andrei Prichici a primit din partea oficialităților o insignă cu însemnele municipiului, care să-i poarte noroc pe traseu și, astfel, Romanul să facă parte din acest eveniment național.

Cicliştii vor străbate 100 de kilometri în medie, fiecare zi, cu o viteză de 22 de km/h, cu pauze fixate la 20-30 de kilometri, în funcţie de dificultate. Marşul este unul asistat, pe parcursul întregului traseu participanţii fiind însoţiţi de un autocar pentru odihnă şi situaţii speciale, maşini tehnice pentru urgenţele legate de biciclete, salvare şi maşini care delimitează coloana.

„«Pedalăm pentru România» este un marş ciclist, nu o cursă. El e un exerciţiu de curaj, dar şi de rezistenţă fizică, având scopul clar de a demonstra că toate generaţiile pot onora România prin efort, camaraderie şi grijă – nu doar prin vorbe mari”, se arată într-un comunicat al organizatorilor, citat de Agerpres.

În Capitală, startul s-a dat în Piaţa Palatului, lângă statuia lui Carol I de pe Calea Victoriei, unde a fost prezent şi șeful statului. De aici, Klaus Iohannis a pedalat până la Arcul de Triumf.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Popescu Constantin 3 ani

    VA DORESC SINCER SA VA DEA DUMNEZEU BUCURII REALIZARI CAT MAI MARI si SANATATE !