Prima paginăSocialReligie

Un preot romaşcan este paroh peste 53 de sate

Dimensiune text

Recent, în Parohia Djébonoua din Coasta de Fildeş, acolo unde este paroh preotul catolic Gabriel Cimpoeşu, din Băluşeşti, comuna Icuşeşti, a avut loc încheierea anului pastoral 2012-2013.

Pentru a marca acest lucru, părintele Gabriel Cimpoeşu a organizat o slujbă specială, la care au participat creştini din satele parohiei. Părintele Gabriel Cimpoeşu spune că parohia sa cuprinde 53 de sate, iar slujba este celebrată în 33 de comunităţi locale. Anul acesta, el fost ajutat de un preot local, de doi seminarişti din România, de consiliul pastoral, de zece şefi creştini şi de 40 de cateheţi.

„Continuăm să avem un număr din ce în ce mai mare de catecumeni, adică oameni care se pregătesc să devină creştini, lucru care a permis să avem 80 de botezuri (dintre care 33 de nou-născuţi), 43 de miruiţi şi trei cupluri s-au căsătorit în faţa lui Dumnezeu. De-a lungul întregii celebrări, nu am încetat să-i mulţumim Domnului prin cântece, dansuri şi printr-o colectă specială, destinată, anul acesta, fildes2pentru realizarea imaginii Adormirii Maicii Domnului. Biserica este închinată sfintei Fecioare, dar, până în prezent, nu avem nici o imagine a ei. Acest proiect a devenit şi mai urgent şi pentru că mai multe grinzi au putrezit la turnul de deasupra altarului (unde se va pune şi imaginea Adormirii Maicii Domnului), pe alocuri plouă în interior şi riscul e ca turnul să cadă cu totul. Pentru a realiza acest proiect în întregime, am avea nevoie de 7.000 euro, ceea ce pentru oamenii de aici e foarte mult. Cu toate acestea, rămânem încrezători în providenţa divină”, spune părintele Gabriel Cimpoeşu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0