Un parc industrial, oportunitate pentru oamenii de afaceri din județ

Dimensiune text

La Consiliul Judeţean Neamţ a avut loc, luni, 15 februarie, o întâlnire iniţiată de oamenii de afaceri pentru a stabili o viitoare dezbatere publică privind înfiinţarea unui parc industrial în judeţul Neamţ.

„Urmare a mai multor discuţii purtate cu consilierul judeţean UNPR Ciprian Şerban, privind dorinţa oamenilor de afaceri din Neamţ de a înfiinţa un parc industrial care să vină în întâmpinarea unor oameni dornici să deschidă o afacere, care vor să îşi dezvolte afacerea, cât şi o oportunitate pentru investitori din alte ţări, care vor să aibă o afacere în judeţul nostru, am găzduit o întâlnire pe această temă. Va urma o dezbatere publică, pe 17 martie, la care se aşteptă oameni de afaceri din Piatra Neamţ şi zonele limitrofe şi, nu în ultimul rând, reprezentanţi din primării, cu care să stabilim lucruri concrete despre cum putem pune în practică un astfel de proiect. Consiliul Judeţean va avea un rol important în tot acest demers şi în viitorul loc în care sper că vor ajunge cât mai mulţi români şi străini dornici să demareze o afacere şi să creeze locuri de muncă”, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

După dezbateri se vor cunoaşte fondatorii parcului industrial, care vor urma paşii aferenţi demarării proiectului. „Ne gândim să punem la punct un loc preautorizat, care să vină în întâmpinarea oamenilor de afaceri, să fie sprijiniţi în atragerea de investiţii străine, accesare proiecte. Pe scurt, am vrea să existe o zonă preautorizată, un incubator de afaceri şi pentru tineri, dar să venim şi în întâmpinarea administraţiilor locale, care au nevoie de ajutor ca să acceseze fonduri. Urmărim şi consolidarea afacerilor proprii ale celor care vor intra în acest proiect, dar şi posibilitatea dezvoltării unor noi afaceri în diverse zone ale judeţului, unde nu au mai avut loc până acum”, a declarat Liviu Negelschi, unul dintre participanţii la discuţiile de la Consiliul Judeţean Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 0