Un nou protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Neamț

Un nou protest spontan la Agenția pentru Protecția Mediului Neamț

Dimensiune text

 

Angajații Agenției pentru Protecția Mediului Neamț au fost joi, în grevă, între orele 11 și 13, alăturându-se celor de la Comisariatul Județean Neamț al Gărzii de Mediu, nemulțumiți de prevederile salariale actuale. Angajații de la Mediu spun că se află într-o situație „disperată și umilitoare” și că protestele anterioare, organizate pe 14 și 21 martie, nu au avut ecou în cadrul Guvernul, ministerului sau factorilor politici.

Conform unui comunicat al protestatarilor, în cadrul ședinței comune din data de 24 aprilie dintre Comisia pentru buget finanțe și bănci şi Comisia pentru muncă şi protecţie socială, unde au fost dezbătute în procedură de urgenţă amendamentele la proiectul de Lege pentru aprobarea OUG nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, a fost respins amendamentul care propunea ca, începând cu luna iulie 2017, salariile de bază pentru angajații din Agenţia Naţională de Protecția Mediului și Agențiile Județene pentru Protecția Mediului să se stabilească, prin asimilare, la nivelul salariilor de bază aferente funcţiilor din cadrul Ministerului Mediului.

„Solicităm Ministerului Mediului emiterea în regim de urgență a ordinului de ministru privind alinierea salariilor noastre la nivelul celor din aceeași familie ocupațională – Administrație/instituție teritorială, respectând astfel conținutul Deciziei CCR nr. 794/2016. Solicităm Agenției Naționale pentru Protecția Mediului să demareze de urgență procedurile pentru ocuparea posturilor vacante, având în vedere faptul că angăjarile sunt blocate în prezent, să inițieze un proces de normare a muncii și a numărului de posturi din fiecare agenție, pe baza realităților din teritoriu, a activității ce trebuie desfășurata de fiecare în parte, având în vedere că, în ultimii ani, numărul de angajați din agențiile teritoriale a fost redus considerabil, deoarece posturile care s-au vacantat au fost preluate de Agenția Națională de Protecția Mediului”, precizează un comunicat al Agenției pentru Protecția Mediului Neamț.

 

 


COMENTARII

WORDPRESS: 0