Un nou loc de joacă la fostul bloc NATO

Un nou loc de joacă la fostul bloc NATO

Dimensiune text

 

Mai mulți cetățeni care locuiesc în zona blocului 9 de pe strada Tudor Vladimirescu, fostul bloc NATO, refăcut sub formă de locuințe pentru tineri, au solicitat crearea unui loc de joacă pentru copii. Primarul Lucian Micu spune că s-au găsit fonduri și în zonă va fi amenajat locul de joacă.

„În urma discuției pe care am avut-o cu cetățenii din zonă, am luat decizia montării unui spațiu de joacă, cu două balansoare, bănci, învârtitoare, cam ceea ce ne permite spațiul din zonă. Este un bloc în care locuiesc oameni tineri și care vor să aibă un spațiu pentru distracția celor mici. Este un minim necesar pe care îl putem asigura. Pentru protecția copiilor, pe partea dinspre strada Mihai Eminescu, vom monta și un gard de protecție, astfel încât cei mici să nu iasă în stradă”, a declarat primarul Lucian Micu.

Primăria municipiului Roman a mai primit solicitări pentru amenajarea unui loc de joacă în zona Smirodava – Tineretului – C.A.Rosetti, pe lângă fosta centrală termică de cartier „ciupercă”, cel existent fiind utilizat de persoane adulte, certate cu bunul simț, și care nu le permit părinților cu copii să se bucure de spațiul amenajat pentru cei mici. În același timp, o problemă o reprezintă faptul că, în multe zone ale orașului, părinții cer locuri de joacă, dar, de foarte multe ori, nu vor ca acestea să fie amplasate lângă blocul lor, pentru a nu fi „deranjați” când el este utilizat de alte persoane.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0