Un nou hypermarket Kaufland în Roman, pe strada Mihai Viteazu

Un nou hypermarket Kaufland în Roman, pe strada Mihai Viteazu

Dimensiune text

 

 

Kaufland va deschide un nou hypermarket în Roman, pe strada Mihai Viteazu, în zona intersecției cu strada Tirului, zona fostului peco. Documentația de urbanism a noului hypermarket a fost aprobată de consilierii locali ai municipiului Roman într-o ședință extraordinară din luna mai, pentru proiectul „Construire centru comercial, amenajare parcare, amplasare mijloace publicitare, amenajare acces auto și pietonal, strada Mihai Viteazu nr. 13, municipiul Roman, jud. Neamț”, proiect al cărui beneficiar este SC Terra Property SRL, mandatară pentru SC Ilba Grup SRL Bacău.

„Pe terenul de 15.600 metri pătrați, proprietatea beneficiarului, liber de construcții, se propune inserția unui centru comercial cu mărfuri alimentare și nealimentare, situat lângă o zonă rezidențială și la o arteră importantă de tranzit, lucru care nu contravine funcțiunilor admise, dar care diferă de destinația actuală. Clădirea va avea 5.228 de metri pătrați, va beneficia de accese diferențiate pentru aprovizionare (din strada Tirului) și public (din strada Mihai Viteazu), de 208 locuri de parcare, spații verzi și plantație de protecție spre zona de locuințe de la vest”, se precizează expunerea de motive a proiectului de hotărâre aprobat în Consiliul Local.

Noul hypermarket ar urma să aibă dimensiuni comparabile cu ale primului complex comercial de acest gen, deschis în Roman în vara anului 2006: magazinul Kaufland de pe Artera ocolitoare are o clădire de circa 5.500 de metri, amenajarea fiind făcută pe un teren de aproximativ 20.000 de metri pătrați, conform afirmațiilor reprezentanților companiei de la momentul inaugurării.

Ca parte a demersurilor administrative pentru amenajarea noului hypermarket, joi, 9 august, pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Neamț a fost publicat anunţul de încadrare a solicitărilor de acord de mediu pentru această investiție: „Agenţia pentru Protecţia Mediului Neamţ anunţă publicul interesat asupra luarii deciziei etapei de încadrare în categoria activităţilor cu impact potenţial semnificativ pentru care nu este necesară evaluarea impactului asupra mediului în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul: KAUFLAND ROMANIA SCS, titularul proiectului SC TERRA PROPERTY SRL (SC KAUFLAND ROMANIA SCS). Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Neamţ în zilele de luni – vineri, între orele 8.00- 16.00, precum şi la următoarea adresă de internet: htpp://apmnt.anpm.ro. Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 8 zile de la data publicării prezentului anunț.”

Kaufland este un lanț de hipermarketuri din Germania, parte a grupului Schwarz, care mai deține magazinele Lidl și Handelshof. În Roman, Kaufland mai deține un hypermarket amenajat pe Artera ocolitoare vest, în timp ce Lidl are două magazine în Roman, pe strada Sucedava și pe strada Mihai Viteazu, precum și un depozit logistic, în curs de amenajare, la ieșirea din Roman spre Iași, pe teritoriul comunei Cordun.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0