Un nou examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în octombrie

Un nou examen de capacitate preoțească în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, în octombrie

Dimensiune text

 

 

Arhiepiscopia Romanului și Bacăului organizează luni, 22 octombrie, la Centrul Eparhial Roman, sesiunea de toamnă a examenului de Capacitate preoțească pentru tinerii absolvenți de Teologie, fii duhovnicești ai eparhiei, informează reprezentanții Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Comisia de examinare va fi alcătuită din preoți consilieri și inspectori de la Centrul eparhial, precum și din profesori de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” Roman. Candidații vor susține testul psihologic, probele scrise la disciplinele Dogmatică, Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Omiletică, apoi examenul oral la disciplinele Liturgică, Omiletică, Legislație Bisericească și Exegeză Biblică. Perioada de înscriere este 24 septembrie – 19 octombrie 2018, la secretariatul Centrului eparhial.

„Examenul de capacitate are drept scop cercetarea chemării pentru preoție și verificarea capacității de aplicare a cunoștințelor dobândite de absolvenții de studii teologice universitare în viața pastoral-misionară, potrivit cerințelor vremii. Informații privind documentele necesare pentru alcătuirea dosarului de înscriere la examenul de capacitate preoțească se pot obține la tel. 0728880504, preot Daniel Alexandru Zamfir, Consilier administrativ bisericesc, iar tematica poate fi consultată pe site-ul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, la pagina administrativ”, precizează un comunicat al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0