Prima paginăEconomie

Un nou director la Finanțe, în locul romașcanului Gheorghe Oprea

Un nou director la Finanțe, în locul romașcanului Gheorghe Oprea

Dimensiune text

 

Vineri, 10 ianuarie, la sediul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Neamț a avut loc ceremonia de învestire în funcție a noului șef al AJFP Neamț, Daniela Camelia Irimoaie.

Evenimentul a avut loc în prezența prefectului județului Neamț, George Lazăr, care a mulțumit pentru activitatea desfășurată de către anteriorul director, romașcanul Gheorghe Oprea, și a urat mult succes noii conduceri. Prefectul a subliniat importanța respectării obligațiilor pe care persoanele care lucrează în administrația fiscală le dețin și a încurajat, totodată, relația de prevenție fiscală în relația cu cetățenii, important fiind ca aceștia să desfășoare o activitate cât mai deschisă în favoarea contribuabililor. De asemenea, prefectul George Lazar a solicitat toleranță zero față de actele de evaziune fiscală și față de acțiunile de eludare a bugetului consolidat al statului român și a încheiat prin urări de succes în noul an către toți funcționarii și a recomandat aplicarea și respectarea programului de guvernare din domeniul finanțelor, arată un comunicat al Prefecturii Neamț.

Daniela Camelia Irimoaie a deținut anterior funcția de șef al Serviciului Inspecție Fiscală Persoane Juridice. Declarația de avere a noului șef al Fiscului nemțean menționează un teren intravilan în Piatra Neamț cumpărat în 2008, de 986 de metri pătrați, o casă de locuit în Piatra Neamț, construită în 2010, de 267 de metri pătrați, un autoturism Dacia Solenza cumpărat în 2003 și unul Mitsubishi cumpărat în 2015, precum și un credit ipotecar de 142.934 de lei, contractat în 2008 și scadent în 2025. De la AJFP Neamț, Daniela Camelia Irimoaie a încasat în 2018 suma de 85.557 de lei, conform declarației de avere.

Romașcanul Gheorghe Oprea a fost numit la conducerea AJFP Neamț la finalul lunii octombrie 2017, acesta urmându-i, la rândul său, la conducerea fiscului din Neamț, lui Ștefan Rusu, care a condus AJFP Neamț în regim de interimat.

 

Foto: Prefectura NeamțCOMENTARII

WORDPRESS: 0