Un nou conflict „marca” Filip Panait

Dimensiune text

Medicul de familie Filip Panait acuză Casa de Asigurări că a prejudiciat medicii de familie din judeţul Neamţ cu peste un milion de lei.

Medicul de familie Filip Panait, din Bîra, acuză Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ că l-a obligat să semneze un act adiţional la contractul cadru semnat iniţial, prin care acceptă să i se reducă sporurile acordate pentru munca în mediul rural, decizie luată de către o comisie paritară. Medicul motivează acuzaţiile pe baza faptului că, în conformitate cu HG 117/2013, articolul 23, alineatele 3 şi 4, Comisia paritară judeţeană poate fi constituită doar pentru stabilirea necesarului de medici din mediul urban şi rural şi nu poate avea alte atribuţii, cum ar fi stabilirea sporurilor acordate medicilor de familie care lucrează în mediul rural. Medicul Filip Panait acuză, astfel, Casa de Asigurări de Sănătate Neamţ că a interpretat abuziv prevederile locale, atribuind sarcini suplimentare Comisiei paritare, producând grave prejudicii medicilor din mediul rural, estimate la peste un milion de lei anual.

În urma unei şedinţe din 27 septembrie 2013, a fost emisă o hotărâre a Comisiei paritare – din care făceau parte şi câte un reprezentant al Colegiului Medicilor Neamţ pentru medicină de familie, un reprezentant al Patronatului Medicilor de Familie şi unul din partea Asociaţiei Patronale a Medicilor de Familie Neamţ -, prin care s-a stabilit procentul de majorare a numărului de puncte per capita în cazul cabinetelor de medicină primară, pentru condiţiile în care îşi desfăşoară acestea activitatea. Conform CAS Neamţ, această comisie a fost întocmită legal, prin respectarea prevederilor ordinului CNAS 450/193/2013, privind organizarea şi funcţionarea comisiilor constituite în baza prevederilor Contractului Cadru semnat între Cabinetul Medical Individul al medicului Filip Panait şi CAS Neamţ, iar prin semnarea acestui contrat medicul a fost de acord şi cu eventualele modificări ulterioare ale acestuia, fiind, astfel, obligat să semneze şi actul adiţional în cauză. „A fost decizia Comisiei paritare, iar eu nu am făcut altceva decât să o pun în aplicare. Dacă medicul Filip Panait este nemulţumit, este liber să acţioneze în instanţă”, a declarat juristul Radu Firăstrău, preşedintele CAS Neamţ.COMENTARII

WORDPRESS: 0