Prima paginăSocial

Un nou comandant pentru Baza 3 Logistică „Zargidava” din Roman

Un nou comandant pentru Baza 3 Logistică „Zargidava” din Roman

Dimensiune text

Vineri, 12 martie, a fost o zi cu semnificație deosebită pentru Comandamentul Bazei 3 Logistică „Zargidava”, dar mai cu seamă pentru comandantul acestei structuri, care pune punct unei frumoase cariere militare.

A fost ziua în care colonel inginer Petre Croitoru și-a luat rămas bun de la instituția militară, o instituție pe care a slujit-o cu același devotament și abnegație, pe parcursul a peste 30 de ani de activitate, informează reprezentanții Bazei 3 Logistică „Zargidava”.

Născut în anul 1967, la Constanța, și absolvent al Academiei Tehnice Militare, colonel inginer Petre Croitoru a parcurs cu dăruire și profesionalism diferite etape ale carierei militare, de la șef atelier la Regimentul 114 Mecanizat, ofițer specialist la diferite eșaloane, comandant al Batalionului 168 Sprijin Logistic, șef al logisticii la Comandamentul Brigăzii 9 Mecanizată, până la comandant al Bazei 3 Logistică, respectiv comandant al Garnizoanei Roman.

„În perioada anilor 1992-2019, a participat la multiple forme de pregătire profesională, care și-au pus o evidentă amprentă asupra sarcinilor și misiunilor specifice, pe care le-a îndeplinit în totalitate cu un real succes. Putem afirma că experiența deosebită în activitatea militară a domnului colonel inginer Petre Croitoru a fost conturată de prezența domniei sale la cele două misiuni internaționale respectiv, membru al grupului de observatori  militari ONU-MONUC/CONGO și comandant detașament/echipă de instructori NTM-A din teatrul de operații Afganistan. Pentru merite deosebite privind activitatea militară desfășurată, domnului colonel inginer i-au fost acordate o serie de importante decorații naționale și străine, precum și titluri de onoare.

Dincolo de realizările în plan profesional, este demnă de subliniat deosebita colaborare manifestată de domnul colonel inginer, în relaționarea cu personalul Comandamentului Bazei 3 Logistică, dar și cu personalul structurilor subordonate. Seriozitatea, onestitatea, înțelegerea, aplecarea spre un dialog deschis, tenacitatea sunt doar câteva din trăsăturile prin care a reușit să conducă marea unitate din Roman, făcând posibil ca rezultatele eforturilor acestei structuri, să fie adesea apreciate la nivelul eșaloanelor superioare”, precizează reprezentanții Bazei 3 Logistică „Zargidava”.

Ceremonialul de predare-primire a funcției de comandant al Bazei 3 Logistică s-a desfășurat în prezența comandantului Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general-maior Dragoș-Dumitru Iacob, care a adresat un emoționant cuvânt, prin care a  evidențiat cariera deosebită a colonelului inginer Petre Croitoru, adresându-i în același timp, mulțumiri pentru întreaga activitate desfășurată. Atribuțiile funcției de comandant al Bazei 3 Logistică și Drapelul de luptă al unității, au fost înmânate colonelului Silviu-Ionel Puluc.

„La final de carieră, colectivul Comandamentului Bazei 3 Logistică transmite domnului colonel inginer Petre Croitoru alese gânduri de respect și prețuire, sănătate și împliniri în plan personal, o pensie frumoasă și lungă, adresându-i totodată invitația de a fi alături la diferitele momente importante care se vor desfășura în cadrul structurii”, au mai transmis cu acest prilej reprezentanții Bazei 3 Logistică „Zargidava”.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0