Prima paginăSanatate

Un nou centru de vaccinare anti COVID-19, deschis de luni în comuna Horia

Un nou centru de vaccinare anti COVID-19, deschis de luni în comuna Horia

Dimensiune text

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț a anunțat că, de săptămâna viitoare, în județ vor funcționa fluxuri noi de vaccinare anti COVID-19, cu vaccinul Pfizer BioNTech.

Astfel, în data de 1 martie, în județul Neamț vor fi deschise trei centre de vaccinare cu vaccinul Pfizer BioNTech: unul în Piatra Neamț, la Grădinița cu program normal Ocol, strada Cetatea Neamţului, nr. 34; unul la Zăneşti, în fostul Dispensar Uman, strada Strada Naţională, nr. 1281; un al centru în comuna Horia, în satul sat Cotu Vameş, la Casa fotbalistului, strada Plopului, nr.1 bis.

Începând de vineri, 26 februarie, este disponibilă programarea în aceste centre și sunt disponibile 60 de locuri pe zi, pe fiecare centru. Se pot programa persoanele care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv: adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Programările se fac prin intermediul platformei electronice programare.vaccinare-covid.gov.ro, medicul de familie ori medicul curant sau prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numărul de support 021. 414.44.33, mai precizează reprezentanții DSP Neamț.

Centrul de vaccinare de la Cotu Vameș este al doilea centru de vaccinare din mediul rural deschis până acum în zona Roman, după cel de la Simionești, comuna Cordun, deschis din 15 februarie, acolo unde, conform DSP Neamț, în primele cinci zile de la deschidere fuseseră vaccinate 223 de persoane, cu vaccinul AstraZeneca.

Centrul de vaccinare de la Simionești, comuna Cordun

Centrul de vaccinare de la Simionești, comuna Cordun

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • am vizitat centrul de vaccinare de la horia si pot spune ca intr-adevar se ridica la standardele europene.

  • MIHAI Calin o lună

    Sunt programat maine la vaccinare, etapa initiala in com Horia-Casa fotbalistului.Ce vaccin se foloseste la acest centru?

    • Bună ziua. După cum este menționat și în articol, având ca sursă informațiile DSP Neamț, la centrul menționat de dvs. sunt doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech.