Prima paginăSocialSanatate

Un nou centru de permanenţă, la gara Roman

Dimensiune text

De la 1 iunie, la cabinetul medicului de familie Mariana Ciochină va funcţiona un centru de permanenţă, al cincilea în oraş.

Începând cu data de 1 iunie, în Roman vor funcţiona cinci centre de permanenţă. Medicul de familie Mariana Ciochină, ar cărei cabinet individual este situat în incinta Gării Roman, a propus Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Neamţ înfiinţarea unui nou centru de permanenţă, pentru a servi persoanelor care circulă prin acea zonă. „Am trimis în teritoriu un inspector din partea DSP Neamţ, pentru a verifica dacă acel cabinet întruneşte toate condiţiile necesare înfiinţării unui astfel de centru. Dacă nu vor exista nereguli, Romanul va avea al cincilea centru de permanenţă”, a declarat medicul Dan Morenciu, directorul DSP Neamţ.

„Ideea înfiinţării unui astfel de centru a apărut deoarece cabinetul nostru este situat într-o zonă pe unde circulă foarte multe persoane şi suntem suprasolicitaţi de pacienţi care nu sunt înscrişi la noi. De asemenea, sunt foarte multe persoane care trec prin zonă şi care trebuie să ia un anumit tratament din şase în şase ore şi nu pot ajunge la spital, aşa că apelează la noi. Am reuşit să găsesc cinci asistenţi medicali şi cinci medici de familie, care ar putea să facă gărzi la acest centru de permanenţă, însă doi dintre aceştia fac deja gărzi la alte centre din oraş, motiv pentru care este posibil să trebuiască să le găsesc înlocuitori. Dacă totul va decurge bine şi vom avea toate aprobările, centrul de permanenţă va fi deschis la 1 iunie”, a spus medicul Mariana Ciochină.

În prezent, în Roman funcţionează centrele de permanenţă la Central Clinic, Med Class și pe străzile Dragoş Vodă şi Anton Pann.

COMENTARII

WORDPRESS: 0