Prima paginăReligie

„Un milion de stele”, la Săbăoani

„Un milion de stele”, la Săbăoani

Dimensiune text

 

 

Duminică, 11 noiembrie, la ora 18.00, în Parohia „Sfântul Mihail” din Săbăoani, a avut loc acţiunea „Un milion de stele” organizată de Centrul Diecezan Caritas. Evenimentul s-a desfăşurat în faţa bisericii, organizatori fiind personalul Centrului de Îngrijiri la Domiciliu Caritas (Petronela Ciobanu – asistent social, Lăcrămioara Tălmăcel – asistent medical, Maricica Ciobanu – îngrijitor bătrâni), ajutaţi fiind de şase tineri voluntari din Săbăoani.

Ceremonialul de sfinţire a lumânărilor a fost condus de către preotul Mădălin-Răzvan Iacob care a adresat un mesaj de solidaritate faţă de cei aflaţi în nevoie: „Această acţiune – «Un milion de stele» – ne vorbeşte despre forţa iubirii creştine. La sfârşitul ceremoniei fiecare va pleca spre casă purtând în mâini o lumânare, însă mai mult decât atât mi-aş dori ca fiecare dintre noi să fie o lumânare care să răspândească în jur lumina bucuriei şi a bunătăţii, fiecare dintre noi să fie o candelă care să răspândească căldura dragostei lui Dumnezeu”.

„Scopul acestei acţiuni este de a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie, care sunt marginalizate social sau care sunt singure şi bolnave. Fiecare lumânare simbolizează o persoană care are nevoie de sprijinul şi iubirea noastră. Toţi participanţii sunt astfel chemaţi la un gest de solidaritate faţă de cei săraci, bolnavi sau marginalizaţi. Fondurile obţinute vor fi direcţionate către Serviciul Îngrijiri la Domiciliu al Caritas, care asigură servicii sociale şi îngrijirii medicale persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu”, au precizat reprezentanții Caritas, citați de un comunicat de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

 

foto: ercis.ro

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0