Un milion de euro pentru Tera Center Mall

O bancă a scos la licitaţie clădirea de lângă BancPost, clădire ce aparţine firmei Tera Center. Preţul de pornire al licitaţiei este de patru milioane de lei. Firma a fost înființată de Adrian Dămoc, Nicolae Ștefan şi Liudmila Cărpuşor.

Firma Tera Center SRL, înfiinţată de Adrian Dămoc, Nicolae Ștefan şi Liudmila Cărpuşor, ar putea pierde clădirea ridicată lângă BancPost, cunoscută romaşcanilor cu denumirea de „mall”. Lichidatorul judiciar Pavel Management IPURL, numit conform sentinţei civile 551F din data de 17 octombrie 2012 , organizează licitaţie publică pentru vânzarea complexului Mall Tera Center, situat în Roman, pe strada Ștefan cel Mare, nr. 178. Preţul de pornire al licitaţiei pentru clădirea care are o suprafaţă construită de 540 de metri pătraţi este de patru milioane de lei, echivalentul a 901.754 de euro. Odată cu acest complex comercial este scos la vânzare şi un teren de 2.250 de metri pătraţi,, care costă 11.250 de lei, teren aparţinând firmei Tera Center SRL, situat în punctul numit „Aerodrom”. Ofertanţii trebuie să depună o garanţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, o taxă de participare de 0,05% precum şi alte documente justificate. Licitaţia va fi organizată în fiecare zi de luni, până când se va găsi un cumpărător.

Povestea unui eşec

Înfiinţată în anul 2004, firma Tera Center SRL, administrată de Adrian Dămoc, Nicolae Ștefan şi Liudmila Cărpuşor, a construit la Roman, lângă sediul BancPost, o clădire ce urma să fie transformată în mall.

Construirea mall-ului de lângă BancPost a fost posibilă ca urmare a unei investiţii de peste 850.000 de euro, bani obţinuţi atât prin contribuţia celor trei administratori ai firmei Tera Center SRL, cât şi din credite bancare. Din anul 2010, societatea romaşcană nu şi-a mai putut achita la timp ratele către banca de la care a contractat împrumutul destinat realizării acestei investiţii, iar întârzierea cu mai bine de jumătate de an la rambursarea creditului bancar a condus la deschiderea procedurii de insolvenţă. În plus, Tera Center SRL a mai fost chemată în instanţă şi de E.On Gaz România, în iulie 2010, pentru neonorarea unei somaţii de plată. La acea vreme, firma din Roman datora furnizorului de gaz 6.000 de lei.

Tot pe parcursul anului 2010, Tera Center SRL a încercat să recupereze în instanţă şi o serie de debite înregistrate de firme precum So & Nel SRL, Lenada Grup SRL, Lukas – Style SRL, Silvertop SRL, Impact Ec SRL şi Miseda SRL. În unele dintre aceste cazuri, Tera Center SRL a renunţat la proces, recuperându-şi banii, iar în alte cazuri sumele nu au mai putut fi recuperate deoarece debitorii se aflau deja în reorganizare judiciară.

În anul 2010, Tera Center SRL înregistrase o pierdere de 164.318 lei şi datorii de 3,312 milioane de lei. Singura salvare de la faliment a firmei o reprezenta depunerea şi respectarea unui plan de reorganizare, situație care a condus în  2011 la declanșarea procedurii falimentului, care încă se judecă, următorul termen fiind pe  9 octombrie 2013.


COMENTARII

WORDPRESS: 3
  • geo 6 ani

    Acolo este o mare problema.

  • ii 6 ani

    Dumnezeu vede si nu ii iarta!!! usor usor le ia tot banca

    • Sa vedem cine o cumpara. Ca o are banca in custodie e una, sa o scoata pe profit e alta.