Prima paginăNeamt

Un milion de buletine de vot pentru 525.000 de alegători

Dimensiune text

Licitația pentru tipărirea buletinelor de vot a fost cîștgată de firma Lux Poly SRL Săvinești. Vor fi tipărite 525.000 de buletine de vot pentru alegerea candidaților la Camera Deputaților și tot atîtea pentru alegerea candidaților la Senat. Tipărirea buletinelor va costa circa 250.000 lei.

 

 

Buletinele de vot care vor fi folosite la alegerile parlamentare din data de 9 decembrie vor costa aproape 250.000 lei. Luni au fost deschise cele patru oferte care au fost depuse, în urmă cu două săptămîni, la Prefectura Neamț. Dintre cele patru oferte, cea care a avut prețul cel mai mic a fost oferit de tipografia Lux Poly SRL Săvinești, care a depus o ofertă împreună cu o firmă din Bacău. „Prețul pentru o coală A4 tipărită este de 0,0114 lei. Pentru aceste alegeri vor fi tipărite aproximativ un milion de buletine de vot. Buletinele de vot vor costa cel mult 250.000 lei, deoarece un buletin de vot va avea mai mult de o pagină”, a afirmat Ilie Mitea, prefectul județului Neamț.

Mai exact, se vor tipări 525.000 de buletine de vot pentru alegerea candidaților la Camera Deputaților și tot atîtea pentru alegerea candidaților la Senat. Prețul pe pagina tipărită a unui buletin de vot include TVA-ul și însumează cheltuielile de tipărire, tăiere, capsare și ambalare în pachete sigilate.

Reprezentanții Biroului Electoral Județean (BEJ) Neamț vor stabili cum va arăta un buletin de vot, după 7 noiembrie, dată la care vor rămîne definitive candidaturile. Pentru desfășurarea procesului de votare, în funcție de numărul de cabine de vot pentru fiecare secție de votare, la nivelul Circumscripției electorale nr. 29 Neamț se va stabili și numărul de ștampile necesar. Acesta variază între 2.200 și 2.500 de bucăți, în funcție de numărul de cabine de vot și de numărul secțiilor de votare. Ștampilele cu mențiunea „votat” sînt trimise în teritoriu de la Ministerul Administrației și Internelor. Ștampilele de control și cele cu mențiunea „anulat”, cîte 479 de bucăți, au fost comandate societății comerciale Adtech SRL Piatra Neamț.

COMENTARII

WORDPRESS: 0