Prima paginăSport

Un meci cât un sezon: CSM Roman întâlnește CSM București, în semifinalele Cupei României

Un meci cât un sezon: CSM Roman întâlnește CSM București, în semifinalele Cupei României

Dimensiune text

 

 

Sâmbătă și duminică, 31 martie și 1 aprilie, în Sala Sporturilor „Olimpia” din Ploieşti se dispută turneul semifinal Final 4 al Cupei României la handbal feminin. În această fază a competiției s-a calificat și echipa CSM Roman, care va întâlni în semifinale campioana CSM București, sâmbătă, 31 martie, de la ora 18.00.

Partida va fi arbitrată de Diana Florescu (Argeș) şi Anamaria Stoia (București) și va fi transmisă în direct de DigiSport și Telekom Sport. În cealaltă semifinală se vor întâlni, tot sâmbătă, de la ora 15.00, HCM Râmnicu Vâlcea și Dunărea Brăila. Învinsele din cele două semifinale vor disputa finala mică duminică, 1 aprilie, de la 13.00, în timp ce finala mare se va disputa duminică de la ora 16.00.

 

Pentru CSM Roman, este ultima șansă de a mai prinde un loc în cupele europene în sezonul următor, însă tragerea la sorți care i-a scos campioana în cale în semifinale face această misiune aproape imposibilă. Chiar dacă CSM București nu traversează cea mai bună perioadă a sa în acest început de an, echipa din Roman nu a mai reușit de patru ani să obțină vreun rezultat pozitiv în fața echipei din Capitală. Chiar și dacă ar învinge în semifinală, CSM Roman va fi nevoită să câștige Cupa României pentru a putea evolua la toamnă în Europa, în Cupa EHF, pentru că locul din clasament în acest sezon al Ligii Naționale nu îi mai permite acest lucru.

CSM București a ajuns în semifinale după ce a trecut în optimi de AHCM Slobozia, 34-19, iar în sferturi de HC Zalău cu 29-27. CSM Roman a învins în optimi SCM Craiova, 27-22, iar în sferturi a trecut de Danubius Galați cu 25-19. În campionat, în acest an, CSM Roman a fost învinsă de campioană în ambele partide, 32-19, în tur, în Capitală, și 29-25, în retur, la Roman.

Ultima întâlnire dintre CSM Roman și CSM București în Cupa României a avut loc în finala ediției 2015-2016, atunci când CSM București s-a impus cu 32-24. Ultimul succes al echipei din Roman în faţa CSM Bucureşti datează din februarie 2014, pe teren propriu, 27-20, înainte ca formația din Capitală să devină multinaționala care avea să câștige Liga Campionilor în 2016.

Reprezentanții celor patru echipe care au ajuns în Final 4 au participat vineri, 30 martie, la Ploiești, la conferința oficială de presă dinaintea turneului. Au luat cuvântul, în ordine, Nicoleta Alexandrescu, antrenor federal și team-manager echipa națională, Constantin Cudalb, directorul CSM Roman, Petre Berbercaru, antrenorul echipei HCM Râmnicu Vâlcea, Florentin Pera, antrenorul echipei Dunărea Brăila, și Andrei Luca, managerul CSM București. (Video: Republika NEWS Ploiești).

 

Iubitorii de handbal care pot ajunge la Ploiești în acest weekend pot achiziționa bilete pentru meciurile din Final 4 online, din rețeaua Bilete.ro (Oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio, Relay și Germanos), din secțiunea Bilete a site-ului FRH (www.frh.ro/bilete) sau în zilele meciurilor de la casa de bilete a Sălii „Olimpia” din Ploieşti, începând cu ora 9.00, în limita disponibilității. Biletele costă 10 lei atât pentru ziua de sâmbătă (intrare la ambele semifinale), cât și pentru ziua de duminică (intrare la ambele finale).

Rezultatele echipei din Roman în ultimii ani în Cupa României:
– 2017 – sferturi de finală (26-27 cu Unirea Slobozia)
– 2016 – finala (24-32 cu CSM București)
– 2015 – optimi de finală (13-16 cu Dunărea Brăila)
– 2014 – finala (21-23 cu HCM Baia Mare)
– 2013 – sferturi de finală (28-31 cu HCM Baia Mare)
– 2011 – semifinale (30-42 cu Oltchim Râmnicu Vâlcea).

 

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0