„Un lider de sindicat trebuie să aibă coloană vertebrală”

Dimensiune text

Liderul Sindicatului Liber din cadrul companiei ArcelorMittal Tubular Products Roman, Gheorghe Ciobanu, a lucrat 40 de ani în întreprinderea metalurgică.

Gheorghe Ciobanu activează în compania ArcelorMittal Tubular Products Roman din 1975. Atunci a călcat prima dată în fabrica ce se numea, la acea vreme, Întreprinderea de Țevi Roman. Nu avea de unde să ştie că avea să îşi dedice viaţa acestei întreprinderi.

Mai întâi, a lucrat ca muncitor în secţia Trăgătorie, iar după ce a urmat şcoala de maiştri a devenit maistru în secţia respectivă. După 1989, a fost ales lider de sindicat la nivelul secţiei, până în 1998. Din 1998 până în 2005 a făcut parte din biroul executiv al Sindicatului Liber Petrotub, având funcţia de secretar al sindicatului, iar din 2005 şi până în prezent este la al doilea mandat de preşedinte al Sindicatului Liber Petrotub Roman, din care mai are un an. Pe 15 decembrie 2010 a ieşit definitiv din producţie. Între timp, a urmat Facultatea de Drept, la Braşov. „Activitatea sindicală a impus o pregătire continuă a liderului de sindicat. Un astfel de lider trebuie să fie foarte bine informat şi să cunoască foarte bine legile, pentru a-l putea ajuta pe angajat”, a declarat liderul de sindicat.

Una dintre cele mai grele încercări: privatizarea lider1

În tot acest timp, a traversat diferite perioade grele, în care au avut loc mai multe greve. Una dintre cele mai importante a fost greva legată de privatizare, pe 11 noiembrie 1999. Gheorghe Ciobanu, secretar de sindicat pe atunci, împreună cu preşedintele sidicatului de la acea vreme, Marius Cornenco, s-au blocat în sediul guvernului. În urma lor, la Roman, angajaţii au blocat drumul european şi au avut loc confruntări cu jandarmii. Având şansa, în sediul Guvernului, de a discuta cu presa despre problema pentru care se aflau acolo, i-a convins pe jurnalişti să difuzeze imediat ştiri despre faptul că sindicaliştii metalurgişti erau blocaţi în sediul guvernului şi că doreau o întâlnire cu prim-ministrul. Ceea ce au şi obţinut, la o oră târzie în noapte. Deşi, în primă fază, privatizarea Petrotub trebuia să se facă împreună cu combinatul de la Reşiţa, până la urmă s-a făcut la pachet cu cel de la Hunedoara.

„Nemulţumirile salariaţilor legate de condiţiile de muncă şi salarii au scăpat, la un moment dat, de sub control, şi au avut loc greve spontane. Ultima grevă de acest gen a avut loc între 11 şi 15 aprilie 2010, când salariaţii au stat de luni şi până vineri în grevă, timp în care a fost oprită producţia şi s-au înregistrat pierderi de miliarde de lei”, îşi aminteşte Gheorghe Ciobanu.

Atunci, angajatorul a acţionat doar Sindicatul Liber în instanţă, deşi erau trei sindicate la momentul respectiv, acuzându-l că el fi fost în spatele acelei greve spontane şi încerca să îl facă vinovat de pierderi. Reprezentanţii Sindicatului Liber au dovedit instanţei că, de fapt, nu ei au fost iniţiatorii acelei greve şi au câştigat procesul. Gheorghe Ciobanu consideră că interesul angajatorului de atunci era să distrugă Sindicatul Liber, deoarece era cel mai mare, având înscrişi 70%  dintre angajaţi.

lider4Trei milioane de euro câştigate în instanţă de liderul de sindicat

Unul dintre cele mai importante procese câştigate de către liderul de sindicat Gheorghe Ciobanu a vizat nerespectarea contractului colectiv de muncă, aflat în vigoare până în 2011. O clauză a acestui contract prevedea ca, odată cu creşterea salariului minim pe economie, toate salariile angajaţilor să crească. Între 2007 şi 2011, cât a durat procesul, salariul minim a crescut de la 440 de lei, la 700 lei, însă remuneraţiile angajaţilor au rămas la fel. Procesul a durat din luna mai 2007 până pe 31 iulie 2010. În octombrie 2011, s-a dat o hotărâre definitivă şi irevocabilă, prin care salariaţii, în funcţie de nivelul şi încadrarea fiecăruia, au primit aproape trei milioane de euro. În lei, fiecare a primit între 4.000 şi 14.800 lei.

De-a lungul timpului, prin activitatea sindicatului, a reuşit să impună angajatorului să asigure mai bune condiţii de muncă. După privatizare, măsurile luate de patronat au mulţumit salariaţii. Există muncitori care lucrează din cabine de termopan, cu aer condiţionat. S-au făcut investiţii în producţie, cu scopul de a reduce efortul produs de muncitori. Un alt merit al sindicatului este faptul că angajaţii primesc lunar tichete de masă şi alimente de întreţinere a organismului.

„E mai rău decât pe timpul lui Ceauşescu” 

În ceea ce priveşte condiţiile de muncă din ultima perioadă, Gheorghe Ciobanu  a afirmat: „Din câte observ, astăzi e mai rău decât pe timpul lui Ceauşescu. Salariaţii au ajuns să fie exploataţi de către angajatori. Fac ore suplimentare, lucrează în weekend, au norme de lucru peste puterea lor. Unii angajatori îi tratează pe salariaţi ca pe sclavi. Asta nu am dorit eu să se întâmple în fabrica de ţevi. Am dorit ca salariaţii să fie respectaţi. Foarte mulţi politicieni au afaceri şi, de aceea, modificarea Codului Civil le convine de minune. Noi, societatea civilă, nu trebuie să acceptăm tot ce ne pun politicienii pe masă”.

Referitor la şansele tinerilor romaşcani de a mai deveni ţevari, Gheorghe Ciobanu a declarat că, în prezent, există un număr mare de angajaţi din generaţiile ’61, ’62, ’63, care se apropie de vârsta de pensionare. Abia când vor ieşi dintre aceştia la pensie, atunci se vor face angajări din nou. Pentru a pregăti noi generaţii de muncitori în metalurgie, compania organizează, în prezent, la Centrul de Reconversie Profesională şi la Centrul de formare de la Clubul Petrotub, două clase de laminatori.lider2

„Dorinţa noastră este ca, toamna acesta, dacă reuşim să întocmim documentaţia necesară, să accesăm, prin program european, fonduri pentru a organiza cursuri de recalificare. Anul trecut am organizat astfel de cursuri de calificare pentru meseriile de lăcătuş, zidar, forjor şi zugrav, pentru 160 de persoane. Acestea sunt meserii deficitare pe piaţa muncii din Roman. Am reuşit atunci să facem ceva nu numai pentru ţevari, ci şi pentru alţi romaşcani”, povesteşte mândru Gheorghe Ciobanu.

Din punctul său de vedere, un lider de sindicat trebuie să ţină cont că a fost ales de angajaţi, deoarece trebuie să le susţină drepturile acestora. „Mai mulţi reprezentanţi ai companiei s-au oferit să îmi cumpere tăcerea, de-a lungul timpului. Dar nu am putut să accept, deoarece am vrut mereu să fiu corect. Nu îmi place să fac compromisuri. Consider că un lider de sindicat trebuie să aibă coloană vertebrală”, afirmă Gheorghe Ciobanu.

Întrebat dacă va candida din nou pentru un nou mandat de lider al Sindicatului Liber, Gheorghe Ciobanu declară: „Sindicatul va merge mai departe şi cu mine, şi fără mine. E prea devreme să mă gândesc de pe acum ce voi face peste un an”.


COMENTARII

WORDPRESS: 0