Un jandarm a returnat 1.533 lei proprietarului uituc

Asistenții personali, la mîna primarilor
Profesorii își văd suta de euro înapoi
90.000 de lei de la Consiliul Județean pentru reparații la trei biserici catolice din Roman

Un jandarm din Roman a demonstrat că poartă uniforma cu respect şi că reprezintă un model de spirit civic.

 

 

Plutonierul Ioan Deliu era de serviciu, joi, 9 februarie, asigurînd paza Trezoreriei Roman. Aproape de ora prînzului, acesta a observat pe măsuţa din faţa postului de supraveghere o sumă mare de bani. Plutonierul a cerut sprijin funcţionarilor Trezoreriei, care au numărat banii şi apoi au încercat să identifice posesorul. Suma de bani – 1.533 lei – nu aparţinea nici unei persoane care lucra sau se afla în Trezorerie, astfel că lucrătorii instituţiei au trecut la verificări. În încercarea de a găsi posesorul banilor, aceştia au căutat la casierie, în evidenţa zilei respective, pentru a se vedea cine şi ce tranzacţii a efectuat.

După aproximativ 25 de minute, la Trezoreria Roman s-a prezentat Tarciziu B., de 46 de ani, din Roman, foarte agitat, şi care a întrebat dacă nu s-au găsit bani pe măsuţa din holul Trezoreriei. După verificările efectuate, s-a constatat că suma de bani îi aparţine şi i-a fost predată pe bază de proces verbal.

În ziua de 9 februarie, am fost la Trezorerie şi am efectuat o serie de tranzacţii monetare şi, cînd am ajuns la serviciu, am constatat că-mi lipseşte o sumă mare de bani. Mi-am amintit că am stat la o măsuţă la Trezorerie şi am împărţit banii pentru fiecare plată, pentru a-mi fi mai uşor cînd ajung la ghişeu. Am fugit la Trezorerie şi, după o scurtă verificare, jandarmul mi-a dat banii. Aş vrea să mulţumesc subofiţerului pentru cinstea şi corectitudinea de care a dat dovadă„, a afirmat Tarciziu B., cel care şi-a recuperat banii datorită plutonierului Ioan Deliu.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!