Prima paginăEconomie

Un irakian crește pui la ferma din Cordun

Dimensiune text

Investiția este de circa 500.000 de euro, jumătate din sumă fiind din fonduri europene. Ferma are o capacitate de 127.000 de pui pe fiecare ciclu de creștere.

 

 

Comuna Cordun se dovedește atrăgătoare nu numai pentru marii operatori industriali, dar și pentru cei dornici să investească în agricultură. Fosta societate Avicola Simionești, care a intrat în faliment, a fost preluată de un investitor irakian, care, cu fonduri europene, a reușit să pună bazele unei crescătorii de pui. Investiția de la Cordun a costat aproximativ 500.000 de euro, iar investitorul a cerut, în luna martie, aviz de mediu pentru o instalație de creștere a puilor, cu o capacitate de 127.000 de pui pe fiecare ciclu de creștere.
„Ferma a început să funcționeze în urmă cu șase luni. Este un lucru foarte bun pentru comunitate, mai ales că s-au creat noi locuri de muncă. Până acum s-au angajat 12 persoane la fermă, iar investitorul urmează să mai angajeze până la 15 persoane anul acesta. Investiția de la Simionești a costat până la 500.000 de euro și face parte dintr-un proiect cu fonduri europene, jumătate din costuri fiind suportate de Uniunea Europeană. Proiectul cuprinde înființarea a 12 ferme, în mai multe județe ale țării, iar șase ferme, printre care și cea de la Cordun, sunt finalizate”, a declarat primarul comunei Cordun, Adrian Diaconu.

Fosta societate Avicola Simionești a fost cumpărată, în 2010, de către Avicola Neamț și avea în dotarea trei ferme distincte, cu câte șase hale. Tot atunci, Avicola Neamț a obținut certificatul de urbanism de la Primăria Cordun, iar în 2011 a solicitat eliberarea acordului de mediu pentru modernizarea complexului de păsări.COMENTARII

WORDPRESS: 0