Prima paginăSocialEducatie

Un fruct sau o legumă pentru o cauză nobilă

Dimensiune text

Elevii sunt îndemnaţi să doneze fructe şi legume pentru persoanele lipsite de posibilităţi materiale.

Elevii din liceele şi şcolile romaşcane s-au alăturat şi în acest an campaniei „Săptămâna legumelor şi fructelor donate”, desfăşurată în cadrul Strategiei Naţionale pentru Activitate Comunitară. Scopul acestei campanii este acela de a sensibiliza elevii şi profesorii din unităţile de învăţământ cu privire la situaţia dificilă în care se află persoanele afectate de lipsa de alimente. Prin acest demers se intenţionează consolidarea abilităţilor copiilor de a trăi împreună cu ceilalţi într-o societate unită şi solidară, în care contează valenţele umanitare, implicarea, angajamentul şi responsabilitatea.

fructe 02Elevii Colegiului Naţional „Roman-Vodă” care doresc să se alăture campaniei sunt aşteptaţi joi, 20 noiembrie, în pauza mare, în corpul A. Acţiunea este coordonată, la nivelul şcolii, de Asociaţia de voluntari „Muşatinii”. Fructele şi legumele adunate vor ajunge la copiii care frecventează centrele de zi în care membrii asociaţiei sunt implicaţi în acţiuni de voluntariat.

Mai mult de 50 de kilograme de fructe şi legume au adunat deja elevii de la Școala Gimnazială „Calistrat Hogaş”. „Elevii noştri s-au implicat cu mare bucurie şi entuziasm în proiect. Considerăm că au oferit, cu acest prilej, o adevărată lecţie de altruism şi generozitate, în condiţiile în care şcoala noastră este amplasată într-o zonă defavorizată a oraşului şi mulţi dintre elevii care frecventează şcoala provin ei înşişi din familii care nu au acasă tot ce le trebuie. Tot ceea ce am adunat va fi donat azilului de bătrâni”, a spus profesoara Viorica Lucescu, consilier educativ la Școala „Calistrat Hogaş”.

Fructele şi legumele adunate în această săptămână de elevii de la Colegiul Tehnic „Danubiana” vor fi direcţionate către colegi de-ai lor de şcoală care provin din familii cu probleme sociale. „La sfârşitul săptămânii, vom face 35 de pachete pentru 35 de elevi din şcoală care au o situaţie materială foarte proastă. Sunt copii orfani, copii aflaţi în grija bunicilor, copii din familii dezorganizate, care au mare nevoie de ajutor”, a spus profesoara Corina Grumezescu, consilier educativ la Colegiul Tehnic „Danubiana”.

La ediţia de anul trecut a campaniei, elevii din judeţul Neamţ au adunat peste o tonă de fructe şi legume.

COMENTARII

WORDPRESS: 0