„Un copil informat, un copil protejat!“

„Un copil informat, un copil protejat!“

De 7.800 de ori „Da” pentru sport
Spălătorii auto cu probleme, sancționate de ITM
Campania ISJ a făcut copiii fericiți în prima zi de școală

 

campanie-copii-dgaspc-01Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț demarează luna aceasta o campanie de prevenire, educare și informare sub sloganul „Un copil informat, un copil protejat!“. Activitatea se va derula pe parcursul întregii luni deoarece în noiembrie se celebrează o serie de zile internațional de luptă pentru respectarea drepturilor copilului, de prevenire a abuzurilor asupra copiilor sau de eliminare a violenței asupra femeilor.

Seria sărbătorilor începe cu Ziua internațională a toleranței, care este marcată în fiecare an pe 16 noiembrie, cu scopul de a îndemna la înțelegere și respect reciproc pentru a descuraja atitudinile extremiste, dominate de violență și ură. Pe 19 noiembrie este marcată în toată lumea Ziua mondială de prevenire a abuzului și violenței împotriva copiilor, iar pe 20 noiembrie se serbează Ziua universală a drepturilor copilului. În 1989, pe 20 noiembrie, a fost semnată Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului, care prevedea dreptul acestuia de a fi tratat cu respect, dar și faptul că statul este obligat să îi asigure cele mai bune condiţii de dezvoltare. Pe 25 noiembrie este marcată în întreaga lume Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, pentru a aduce în conștiința publică faptul că acest fenomen reprezintă o gravă încălcare a drepturilor omului.

Pentru a celebra toate aceste zile importante și pentru a contribui la informarea și educarea populației, DGASPC Neamț a realizat o campanie de informare, axată în special pe respectarea drepturilor copilului. În acest scop, pe tot parcursul lunii vor avea loc o serie de activități în centrele de plasament din structura Direcției, dar și în comunitate, în care vor fi explicate copiilor din școlile de masă drepturile pe care le au, importanța cunoașterii acestora, dar le vor fi prezentate și obligațiile care derivă din aceste drepturi.

„Ne dorim ca, prin toate aceste acțiuni, să contribuim la fericirea și bunăstarea copiilor. Un copil care își cunoaște drepturile este un copil protejat. Totodată, respectarea drepturilor copilului ar trebui să elimine și cazurile de abuz asupra acestora și, prin extensie, violența intrafamilială. Aș vrea să sper că luna noiembrie va fi una specială cu adevărat, în care toți ne vom strădui să privim cu respect copiii, în care vom găsi timp să le oferim o îmbrățișare, o vorbă bună sau un zâmbet sincer“, a declarat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.


COMENTARII

WORDPRESS: 0
error: Content is protected !!