Prima paginăPolitica

Un consilier PDL vrea chirie redusă pentru micii comercianţi

Dimensiune text

Sunt aleşi de romaşcani şi trebuie să lucreze în folosul celor pe  care-i reprezintă, aprobând proiecte care să aducă mai mult bine în viaţa comunităţii. Ziarul de Roman vă prezintă consilierii locali: cine sunt, ce fac şi care sunt reuşitele acestora după mai bine de un an de mandat.

Bogdan Andrieş este consilier local din partea PDL. Când a intrat în legislativul local avea doar 31 de ani şi foarte multe emoţii. A vorbit la prima şedinţă, când a depus jurământul, a vorbit în calitate de preşedinte de şedinţă şi a mai avut câteva intervenţii pe anumite proiecte, dar crede că această „linişte” se datorează faptului că reprezintă un partid aflat în Opoziție. „Lumea nu ne cunoaşte pe noi, consilierii locali. În general, primarul este cel care iniţiază proiectele de hotărâre, iar eventualele probleme sunt discutate înainte de şedinţa de plen, în cadrul întrunirilor pe comisii. De aceea, proiectele sunt votate fără intervenţii şi discuţii, în cele mai multe dintre cazuri. Dar noi preluăm problemele de la cetăţeni şi le transmitem mai departe, către administraţia locală. De cele mai multe ori, acestea se concretizează în proiecte de hotărâre ce vin în sprijinul cetăţenilor”, spune Bogdan Andrieş.

Ca şi ceilalţi consilieri PDL, Bogdan Andrieş răspunde de o anumită zonă din oraş. „Eu sunt responsabil de cartierul Petru Rareş. În zonă sunt probleme cu furturile din locuinţe – unui om i-au furat centrala din casă: când s-a întors proprietarul din străinătate, a constatat că nu are cu ce să se încălzească. Am avut mai multe plângeri şi voi lua legătura cu Poliţia Locală pentru o patrulare mai intensă. O altă idee, care sper să devină proiect de hotărâre, se referă la amenajarea unei hale pentru micii întreprinzători. Cei care au afaceri de mici dimensiuni, cu doi – trei angajaţi, se plâng de chiriile mari pe care le plătesc proprietarilor de spaţii. Pentru un stand de câţiva metri pătraţi se cere o chirie şi de 300 de euro, iar dorinţa micilor întreprinzători a fost aceea de a-şi desfăşura activitatea într-un spaţiu ca al fostului Siraj din Iaşi”, a explicat consilierul local. Acesta este de părere că, în cazul în care spaţiul ar aparţine administraţiei locale, chiria percepută ar fi mai mică.

Bogdan Andrieş are în atenţie şi cazurile sociale din zona de responsabilitate şi speră să le poată rezolva oamenilor problemele pe care le au în obţinerea unor drepturi: „Mă bucur că, din acestă calitate, pot ajuta oamenii. A fost, anul trecut, o situaţie în care eu i-am cerut primarului să mă ajute cu ceva şi el mi-a spus: «Eşti consilier, rezolvă!» Am fost debusolat pentru început, dar am început să dau telefoane şi am reuşit. Era vorba despre un focar de infecţie într-o curte în care locuiau o mamă şi fiica acesteia. Atunci ne-au sprijinit foarte mult cei de la Rossal, au venit cu maşini, au încărcat gunoiul”.

Bogdan Andrieş a devenit întreprinzător privat la 20 de ani, deschizând în Roman trei magazine în care comercializa accesorii pentru telefoane mobile. După şapte ani în care afacerea i-a adus profit, tatăl consilierului i-a prezentat un plan de afaceri pentru producerea de tâmplărie din lemn stratificat, iar de atunci a luat fiinţă firma ABCWood, pe care Bogdan Andrieş o conduce din calitatea de director, în asociere cu un alt tânăr romaşcan.

Conform declaraţiei de avere din 2012, consilierul local PDL şi soţia lui – contabil la Arcelor Mittal – au o casă în localitatea Cordun, un autoturism Volkswagen Bora şi un credit de 46.000 de franci elveţieni, scadent în 2034.

COMENTARII

WORDPRESS: 0