Un basarabean este liderul elevilor de la „Danubiana”

Dimensiune text

Mircea Pavlov, originar din Chişinău, a primit din partea colegilor votul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Școlar al Elevilor.
Mircea Pavlov este noul preşedinte al Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Tehnic „Danubiana”. Originar de peste Prut, din Chişinău, capitala Republicii Moldova, Mircea a ales să studieze în România pentru că a vrut mai mult decât ceea ce îi putea oferi chiar şi cel mai bun liceu din ţara lui: o diplomă de bacalaureat recunoscută în Uniunea Europeană.

Mircea Pavlov„Simţeam că trebuie să evoluez în educaţie, că trebuie să cresc. O diplomă de bacalaureat obţinută la un liceu din România reprezintă o poartă deschisă spre ceea ce eu îmi doresc pentru mine pe mai departe. Sunt licee foarte bune în Chişinău, dar niciunul nu îmi deschidea la final poarta spre Europa. După ce termin liceul, mi-am propus să continui studiile la o facultate, de asemenea din domeniul turismului şi alimentaţiei publice, profil pe care îl studiez şi la liceu. Din România începe drumul meu cel mare”, spune Mircea Pavlov.

Pentru că şi-a propus să nu rateze nicio şansă care i se oferă, Mircea s-a înscris în cursa pentru titlul de reprezentant oficial al elevilor din şcoală. Desemnarea s-a făcut prin vot direct, la finalul unei campanii electorale în care au mai intrat doi colegi de generaţie. Mircea şi-a făcut afişe pe care le-a lipit la fiecare etaj, astfel încât colegii să nu poată să urce sau să coboare scările fără să nu dea cu ochii de el. Consideră, însă, că cele mai multe voturi i le-a adus mesajul cu care se adresa, din afiş, colegilor. „Un lider nu poate să le ceară altora să-l urmeze dacă nu ştie să urmeze la rândul său”. „Colegilor le-a plăcut mesajul, aşa cum le-a plăcut şi deviza sub care mi-am desfăşurat campania: «Nu le spune oamenilor cum să facă bine lucrurile, spune-le ce să facă şi lasă-i să te surprindă cu rezultatele lor»”, spune Mircea, care şi-a făcut strategia de campanie în cămin, împreună cu o colegă, de asemenea basarabeancă.

„Mentorul” formaţiei de dansuri populare

Mircea Pavlov

Mircea are un vis, acela de a-şi croi drum într-o ţară din Uniunea Europeană, şi o pasiune, dansurile populare. La scurt timp după ce s-a familiarizat cu şcoala şi cu colegii, a înfiinţat o formaţie de dansuri populare, al cărui coregraf şi conducător este. Formaţia este româno-moldovenească, membrii fiind, în număr egal, de dincolo şi de dincoace de Prut. „Am început să dansez când eram elev în clasa a II-a, într-o formaţie profesionistă din Chişinău, în Ansamblul de dansuri populare «Mioriţa». La zece ani, am trecut oarecum forţat de la grupa mică la grupa mare, pentru că grupa mijlocie nu mai exista, iar profesoara nu voia să mă piardă. Îmi place foarte mult să dansez. Când sunt pe scenă, uit de emoţii, mă simt liber şi îmi place să împărtăşesc şi celor din jurul meu această bucurie”, spune Mircea Pavlov.

Când le-a propus colegilor şi profesorilor din şcoală înfiinţarea unei formaţii de dansuri, a primit sprijin. La preselecţie s-au prezentat 15 colegi, din care au rămas şapte. Cu Mircea, sunt patru basarabeni şi patru români în formaţia care prezintă, în special, dansuri populare din Republica Moldova. „Pentru colegii din România a fost o noutate, dansurile noastre sunt mai vioaie şi avem şi multe strigături foarte frumoase care se spun în timpul dansului. Pentru noi e un mod de a ne mai alina dorul de casă”, mai spune Mircea.


Articol mai nou

COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • IACOB MARIA 5 ani

    UN ELEV DE EXCEPTIE, NE VOM MANDRI CU EL… MULT SUCCES IN CONTINUARE !!!!!