Prima paginăSocialEducatie

Un an de şcoală în Italia, cu bursă de 12.000 de euro

Dimensiune text

Elevii romaşcani de liceu, aflaţi acum în clasa a IX-a sau a X-a, au posibilitatea de a face următorul an şcolar în Italia, accesând Bursa Intercultura. Bursa, în valoare de 12.000 de euro, este oferită de Grupul Intesa Sanpaolo şi Intesa Sanpaolo Bank Romania şi acoperă cheltuielile necesare, inclusiv transportul şi cazarea. La acest program se pot înscrie elevii de la orice liceu din România, cu rezultate şcolare bune, vorbitori de limba engleză, născuţi în perioada 1 Decembrie 1997 – 1 Iunie 2000.

Bursa Intercultura oferă câştigătorului posibilitatea de a petrece un an şcolar într-o familie italiană, urmând cursurile unui liceu ca orice elev italian, fiind complet intregrat în mediul familial şi şcolar din această ţară. Astfel, va avea posibilitatea de a învăţa limba italiană, de a cunoaşte obiceiurile şi cultura unei noi comunităţi, de a lega prietenii interesante, lărgindu-şi, prin această experienţă, orizontul cultural şi educaţional.

Candidaţii se pot înscrie până pe 30 ianuarie, pe aplicaţia disponibilă pe site-ul oficial al finanţatorului, la adresa www.intesasanpaolobank.ro. Datele şcolare şi personale vor fi însoţite de un scurt eseu cât mai realist despre candidat, interesele, pasiunile sale şi motivul pentru care aplică la această bursă. „Este o oportunitate interesantă pentru elevi. Experienţa poate fi foarte tentantă pentru liceenii care au părinţii plecaţi la muncă în Italia. Poate fi o modalitate de a fi mai aproape de părinţi şi, în acelaşi timp, o experienţă, o acomodare cu sistemul de învăţământ italian, care îi poate determina să-şi continue studiile acolo”, spune inspectorul pentru învăţământul special Ionela Meda Știrbu.

COMENTARII

WORDPRESS: 0