Un an de la alegerile parțiale din 2017

Un an de la alegerile parțiale din 2017

Dimensiune text

În urmă cu un an, duminică, pe 11 iunie 2017, romașcanii au fost chemați la vot pentru a-și alege primarul, asta după ce, în decembrie 2016, primarul ales – Laurențiu Leoreanu – a câștigat mandatul de deputat PNL. Din partea aceluiași partid, a candidat Lucian Micu, cel care a și câștigat parțialele din iunie anul trecut.

58.987 de persoane au fost înscrise pe liste electorale permanente, iar 18.303 s-au prezentat la vot la cele 43 de secții de votare din Roman, însemnând o prezență la urne de 31,03%. Funcția de primar al municipiului Roman pentru următorii trei ani a fost câștigată de primarul interimar Lucian Micu (PNL), acesta obținând un procent de 59,17% din opțiunile romașcanilor prezenți la urne, întrunind 10.662 de voturi. Ceilalți candidați au obținut următoarele rezultate: Marius Neculai (PSD) – 35,14%, cu 6.314 voturi, Radu Samson (USR) – 3,77%, cu 664 de voturi, Elena Chelmuș (PMP) – 1,91%, cu 337 de voturi.

Până acum, din promisiunile din programul de campanie, Lucian Micu a dus la îndeplinire semnarea a două contracte cu finanțare europeană – pentru reabilitarea termică a blocului 33 din Anton Pann și a realizării Parcului Jora. A pierdut în schimb proiectul european pentru modernizarea Casei Celibidache și a celui pentru refacerea Cinematografului Unirea. Pentru primul obiectiv, clădirea s-a dat în acest an în administrare Consiliului Județean, pentru a obține o finanțare guvernamentală. Pentru cel de-al doilea obiectiv, se depune proiectul pe o altă axă de finanțare europeană.

La alte peste cinci proiecte cu finanțare europeană se lucrează în acest moment, ele vizând îndeosebi modernizarea unor instituții de învățământ, proiecte ce înglobează și asfaltarea străzilor din arondismentul respectiv, în special pe cele din cartierele Bălcescu și Petru Rareș.

Lucian Micu are și majoritate în Consiliu Local, astfel încât toate proiectele propuse au fost aprobate, inclusiv cel pentru contractarea unui împrumut de 10 milioane de euro care, pe lângă cofinanțarea proiectelor europene, prevede modernizarea trotuarelor din oraș și extinderea rețelelor de utilități.

Lucian Micu a fost învestit oficial ca primar al municipiului Roman pe 29 iunie, în ședință de Consiliu Local, așa cum prevede legea.

Primarul Lucian Micu se judecă în instanță cu Agenția Națională de Integritate, după ce inspectorii au stabilit în 2014, în urma unui denunț făcut de o persoană decedată din 2007, că a ocupat simultan funcția de viceprimar și cea de membru în Consiliu de Administrației al Spitalului Roman, lucru nepermis de lege.

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0