Prima paginăActualitate

Un alt romașcan pe scena Românii au talent – Ștefan Ciprian Buzdugan

Un alt romașcan pe scena Românii au talent – Ștefan Ciprian Buzdugan

Dimensiune text

 

stefan buzdugan 2După ce, la ediția de săptămâna trecută, romașcana Diandra Brancu a impresionat juriul de la „Românii au talent!”, în ultima ediție a show-ului difuzat de ProTV a fost rândul unui alt romașcan să-și demonstreze talentul. Ștefan Ciprian Buzdugan a participat la preselecțiile “Românii au talent 2016” cu o interpretare senzațională la pian, fiind supranumit imediat – Mozart.

Mozart de Roman

În vârstă de 14 ani, Ștefan Ciprian Buzdugan a fost susținut din culise de întreaga familie. „De departe, mama lui Ștefan a fost cea mai emoționată pe durată reprezentației fiului sau. Ștefan a pășit timid pe scena de la «Românii au talent», însă lucrurile aveau să se schimbe radical în momentul în care tânărul atinge clapele pianului”, titrează organizatorii show-ului pe pagina oficială.

“Îmi place să studiez și să învăț în același timp”, a spus Ștefan, subliniind că studiul îi ocupă între opt și zece ore pe zi. Ștefan a ales să interpreteze melodia „Rondo Alla Turca” (Wolfgang Amadeus Mozart). În secunda în care mâinile tânărului au atins pianul, mimica i s-a transformat complet. La finalul demonstrației, Ștefan a reușit să ridice în picioare juriul.

Florin Călinescu, unul dintre cei mai critici membri a juriului, a remarcat schimbare și trăirile tânărului romașcan: „Ești cu totul alt om. Te-ai așezat la pian și parcă s-a așezat cu totul altă persoană. O  transfigurare superbă. Vorbești cu noi, vorbești cu Mozart…”.

“Minunat! Și mie îmi place Mozart, iar ce am ascultat de la tine e aprope divin, copilule! Ești un artist minunat!”, a spus Mihaela Rădulescu.

Andra l-a felicitat, la rândul ei: „Te felicit pentru toată munca asta, pentru tot sacrificiul, pentru că faci asta din plăcere, dar îți sacrifici, pe de altă parte, copilăria”.

“Eu am fost fascinat de expresivitatea ta. A fost un moment foarte bun, bravo!”, a completat și Andi Moisescu.

În culise, Florin Călinescu a mărturisit: “Un astfel de pianist ajunge la un continent”.

Ștefan Buzdugan se pregăteşte la Școala de Artă „Sergiu Celibidache” cu profesoara Lia Voinea şi este unul dintre elevii maestrului Iulian Arcadi Trofin, cu care studiază în mod regulat la Budeşti.

În 2015, Ştefan Ciprian Buzdugan a câştigat premiul I la Concursul Internaţional de Pian „Frédéric Chopin” de la Bacău și premiul al II-lea la Concursul “Lira de aur”, de la Suceava.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0