Prima paginăSocial

Un alt caz teribil: băieţel de doi ani, opărit cu ciorbă

Un alt caz teribil: băieţel de doi ani, opărit cu ciorbă

Dimensiune text

 

elicopter SMURDNumai săptămâna trecută am scris despre o fetiţă de trei ani, din Valea Ursului, opărită cu ciorbă şi transferată, cu elicopterul, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Din păcate, un caz similar s-a înregistrat la finele săptămânii trecute.

Sâmbătă, 14 mai, Ambulanţa a adus la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman un băieţel de doar doi ani, cu arsură produsă de lichid fierbinte. Mai exact, cel mic, era opărit cu ciorbă pe circa 20% din suprafaţa corpului, fiindu-i afectate faţa, mâinile şi toracele. Conform medicului Oana Onu, directorul medical al Spitalului Municipal de Urgenţă Roman, copilul a fost transportat, iniţial, cu o ambulanţă SMURD, la Iaşi. Ajuns la Iaşi, medicii au decis transferarea celui mic, cu elicopterul, la Bucureşti, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, deoarece prezenta arsuri în zona perineului (n.r. – regiune anatomică cuprinsă între organele genitale externe şi anus).

Joi, 12 mai, o fetiţă de doar trei ani, din Valea Ursului, a suferit mai multe arsuri după ce a fost opărită cu ciorbă fierbinte. Fetiţa a fost transportată de urgenţă cu Ambulanţa la Centrul de Primiri Urgenţe al Spitalului Roman, unde medicii au stabilit că suferise arsuri de gradul I şi II pe aproximativ 20% din suprafaţa corporală. Copila a fost opărită pe torace, abdomen şi mâini, fiind conştientă, dar agitată din cauza durerilor. Medicii romaşcani au decis transferarea ei, cu elicopterul, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0