Prima paginăRural

Uleiul și făina lipsesc din pachetele alimentare de la UE

Dimensiune text

200 de familii cu venituri mici sau fără venituri din comuna Bahna vor primi alimente de la UE.

 

 

Persoanele nevoiașe din comuna Bahna primesc, în aceste zile, ajutoarele prin Programul european de distribuire a alimentelor. „Comuna Bahna a fost programată pentru preluarea alimentelor de la Uniunea Europeană la începutul lunii decembrie, anul trecut. Ninsorile căzute atunci ne-au creat probleme în transportul alimentelor. În plus, locația aleasă pentru depozitarea acestora, și anume în căminul cultural din comună, a fost transformată în secție de votare. Ajutorul este binevenit localnicilor, chiar dacă a ajuns cu întârziere„, spune Liviu Ploșniță, primarul comunei Bahna. Din pachetul cu alimente vor lipsi uleiul și făina de grâu. „Am înțeles că lipsa celor două alimente – uleiul și făina – se datorează rezilierii contractului cu furnizorii„, a explicat primarul comunei Bahna.

De ajutoare alimentare de la  Uniunea Europeană vor beneficia mai mult de 200 de familii cu venituri mici sau fără venituri din comuna Bahna. În anul 2011, destinatarii acestor produse au primit câte 28 de kilograme de alimente de persoană. Anul trecut, coșul cu alimente gratuite din stocurile de intervenție comunitară a cântărit peste 50 de kilograme. În afară de făină, orez, ulei, zahăr, mălai, lapte praf, paste făinoase și biscuiți, pachetul a avut șase produse în plus: mazăre la conservă, fasole uscată, bulion de tomate și roșii în bulion.

Beneficiază de ajutoare alimentare prin Programul european de distribuire a alimentelor: familiile și persoanele singure cărora le-a fost stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001, șomerii care beneficiază de indemnizație de șomaj acordată potrivit prevederilor Legii nr. 76/2002, persoanele cu handicap grav și accentuat, adulți și copii, neinstituționalizate, dar și pensionarii sistemului public de pensii cu venituri sub 350 lei pe lună. Ajutoarele alimentare europene se acordă o singură dată, pentru fiecare beneficiar, în cursul unui an calendaristic.COMENTARII

WORDPRESS: 0