Uite apa, nu e apa!

Timp de patru zile, romașcanii au avut apă „cu porția”, chiar în perioade caniculare. Doar una din cele patru întreruperi ale apei au fost anunțate de compania județeană Apa Serv. Reprezentanții companiei dau vina pe avariile ce apar în diverse puncte ale rețelei de apă din municipiu.

 

În mai puțin de o săptămînă, romașcanii au rămas fără apă la robinete de patru ori. Miercuri, 27 iunie, romașcanii nu au avut apă din cauza unei lucrări programate și anunțate în timp util, atît prin postarea unor afișe la scările de bloc, cît și printr-un anunț aflat pe site-ul companiei județene Apa Serv. Pe 28 iunie, o avarie la rețeaua de distribuție de la intersecția străzilor Smirodava și Ecaterina Teodoroiu a lăsat Romanul din nou fără apă, timp de cîteva ore, avaria fiind anunțată pe site-ul www.apaserv.eu cu întîrziere, iar pe 29 iunie, o altă avarie, înregistrată în zona bulevardului Republicii, la intersecția cu strada Ștefan cel Mare, a condus din nou la oprirea apei. Luni, o nouă avarie, semnalată pe strada Dumbrava Roșie, a lăsat iarăși fără apă romașcanii.
S-a înregistrat o avarie pe strada Dumbrava Roșie, la numărul 9, la conducta de distribuție a apei. A fost nevoie să oprim stațiile de pompare pentru aproximativ jumătate de oră pentru a putea realiza lucrările de reparații. Stațiile de repompare au fost pornite în jurul orei 12.10, treptat, pentru a preveni șocurile hidraulice care pot conduce la apariția de noi avarii„, a explicat directorul zonei Est a companiei județene Apa Serv, Cristian Buzdugan.

În timp ce unii dintre romașcani sînt nemulțumiți de faptul că rămîn fără apă la robinete fără a fi anunțați în prealabil, inclusiv în zile toride, reprezentanții companiei Apa Serv explică faptul că nu sînt vinovați de apariția defecțiunilor din rețeaua de apă a orașului, destul de îmbătrînită pentru a mai putea face față presiunii apei. Și primarul Laurențiu Dan Leoreanu consideră că astfel de întreruperi ale furnizării apei sînt normale, mai ales în condițiile în care se efectuează lucrări la rețeaua de distribuție a apei pe mai multe străzi din oraș.
Sînt lucrări în oraș, în diverse puncte, la rețeaua de apă. Aceste lucrări nu se pot face cu apa sub presiune. Pe de altă parte, se efectuează modernizări ale rețelei de apă pe străzile incluse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. Și acestea presupun oprirea apei în oraș. În unele zone, rețeaua este veche și unele țevi pocnesc. Nu e o nenorocire lipsa apei timp de o oră, cum s-a întîmplat luni. Trebuie să înțelegem că avariile nu pot fi semnalate înainte de a se întîmpla și că lucrările din oraș presupun și oprirea apei pentru a fi efectuate în bune condiții„, a explicat primarul.

Avariile din rețeaua de apă sînt semnalate prin SMS miilor de romașcani care s-au abonat, cu ocazia recensămîntului, la sistemul intern de informare al administrației locale cu privire la situațiile de urgență.


COMENTARII

WORDPRESS: 0