HomeSocialEducatie

Ucenicii Moşului de la Școala „Otilia Cazimir”

Zeci de copii de la şcoala din Cotu Vameş au donat haine, jucării, dulciuri, rechizite şi bani pentru alţi copii mai puţin norocoşi. Spre bucuria cadrelor didactice, elevii „s-au bătut” pentru a împărţi darurile.

Luna decembrie este una a cadourilor. Nu toţi au, însă, bucuria de a desface un cadou în această perioadă. Pentru cei mai puţin norocoşi, copiii de la Școala „Otilia Cazimir” din localitatea Cotu Vameş s-au implicat într-o acţiune de voluntariat. Aceştia au adus de acasă haine, jucării, rechizite şi dulciuri, pentru a le oferi copiilor pe care Moş Crăciun, de obicei, îi ocoleşte. Proiectul „Dăruieşte şi câştigă” a fost coordonat de Minodora Simon, cadru didactic cu experienţă în acţiunile de voluntariat.

daruri 02„Am vrut să oferim posibilitatea, prin această acţiune, ca persoane care au uitat să zâmbească să poată zâmbi cu sufletul, să simtă că nu sunt uitate şi că cineva le este aproape. Darurile vor ajunge la două familii din Ion Creangă, la o familie din satul Izvor şi la copii din satul Bucium, comuna Valea Ursului. Nu este primul an în care organizăm această activitate şi, acolo unde este cazul, revenim. Noi avem o acţiune similară în apropierea sărbătorilor Pascale şi mă bucur să observ că, de la an la an, numărul copiilor implicaţi creşte foarte mult. A fost o surpriză deosebită să văd dorinţa de a ajuta la aceşti tineri. Copiii au fost cei care i-au implicat şi pe părinţi astfel că, pe lângă lucrurile aduse – multe din acestea noi, cu etichetă -, au fost strânşi şi bani”, a spus Minodora Simon, profesor pentru învăţământul primar la Școala „Otilia Cazimir”.

Pentru că fiecare dintre cei care au donat a vrut să meargă şi să ofere personal din cadouri, profesorii au fost nevoiţi să tragă la sorţi numele „mesagerilor”. „Mama unui copil din clasele primare mi-a povestit că cel mic nu a vorbit despre nimic altceva toată seara, se gândea la tragerea la sorţi şi spera să fie ales pentru a merge să împartă cadourile. Văzând dorinţa atât de mare a elevilor de a face alţi copii fericiţi, am renunţat la ideea de a merge cu o maşină mică şi am decis să mergem cu un microbuz. Aşa, opt copii din şcoală vor pleca la Ion Creangă şi în celelalte localităţi – nu doi, cum era stabilit iniţial”, a povestit Maria Palade, directorul Școlii „Otilia Cazimir”.

Comentarii

WORDPRESS: 0