Turneul național al filmului „Moromeții 2” ajunge la finalul lunii noiembrie în Roman

Turneul național al filmului „Moromeții 2” ajunge la finalul lunii noiembrie în Roman

Dimensiune text

 

 

Municipiul Roman se află pe traseul Turneului național al filmului „Moromeții 2”, organizat de Transilvania Film, partener al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF). La Roman ar urma să fie organizate două proiecții, în sala de spectacole a Primăriei Roman, joi, 29 noiembrie, de la orele 16.30 și 19.00. Cele două proiecții ale filmului „Moromeții 2”, care va avea premiera oficială în 16 noiembrie, se vor desfășura în prezența echipei artistice, regizorului și actorilor, iar după finalul filmului va putea avea loc un dialog între public și realizatori.

Un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut de consilierii locali romașcani în ședința de luni, 5 noiembrie, privind alocarea din bugetul local a sumei de 4.000 lei, necesară pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două proiecții ale filmului – cheltuieli pentru transportul echipamentelor de proiecție și sunet, de transport și cazare pentru invitații prezenți la eveniment și echipa tehnică.

„Prin cererea înregistrată la Primăria municipiului Roman, Societatea de distribuție de film Transilvania Film, partener al Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) (www.tiff.ro), solicită sprijinul Municipiului Roman în vederea organizării la Roman a două proiecții de gală a filmului «Moromeții 2», continuarea uneia din cele mai iubite și apreciate ecranizări din istoria cinematografiei românești, în cadrul Turneul național al filmului «Moromeții 2” care se va desfășura în perioada 22 octombrie – 15 decembrie 2018. Echipa artistică și creativă este aceeași cu cea a producției «Moromeții» din anul 1988, în regia lui Stere Gulea, filmările având loc în aceeași casă și în același sat în care a fost turnat și primul film, în vara anului 1985: Talpa. Acest film fiind produs cu sprijin de la Centrul Național al Cinematografiei, în scopul raportărilor corespunzătoare către CNC este necesar ca cele două proiecții să fie contra cost pentru public, urmând ca 50% din încasări să fie returnate către Municipiul Roman”, precizează expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut de consilierii locali romașcani. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, modalitatea de procurare a biletelor va fi anunțată ulterior de organizatori.

În acest film, în rolurile principale joacă actorii: Horațiu Mălăiele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) și, la debutul într-un rol principal în cinema, Iosif Paștina (Niculae), alături de nume importante ale teatrului și filmului românesc precum: Oana Pellea, Ion Caramitru, Gheorghe Visu, Răzvan Vasilescu, George Mihăiță, Andi Vasluianu, dar și alături de actorii de comedie Cuzin Toma și Mihai Bobonete, cunoscuți publicului din serialul Las Fierbinți.

 

 

 

 COMENTARII

WORDPRESS: 0