Turneu dezamăgitor pentru Bogdan Sava, la Piatra Neamţ

În perioada 12-15 iunie, la Piatra Neamţ s-a desfăşurat competiţia de şah „Cupa oraşului Piatra Neamţ”, organizată de Asociaţia Judeţeană de Șah, finanţată de primăria locală şi sprijinită de Direcţia Judeţeană de Sport.

La concurs au participat 24 de juniori şi 24 de seniori din România şi Grecia. În urma celor şapte runde, disputate în sistem elveţian, pe primul loc s-a clasat pietreanul Costel Budur, cu 6 puncte, urmat de romaşcanul Bogdan Sava, de Virgil Dumitrescu, din Piatra Neamţ, şi de băcăuanul Silviu Ifrim, toţi trei cu câte 5,5 puncte. Bogdan Sava a câştigat în primele cinci runde. A pierdut în runda a şasea la Costel Budur, iar în ultima a remizat cu Virgil Dumitrescu, cei mai puternici şahişti ai reşedinţei de judeţ jucând, din runda a treia, numai la masa întâi.

Bogdan Sava este autocritic: „Sunt dezamăgit şi de punctaj şi de clasare. Am fost liderul clasamentului până în ultima rundă. Atunci am greşit grav în deschiderea partidei, trebuind să lupt trei ore pentru a salva măcar jumătate de punct. Ținând cont de valoarea concurenţilor, rezultatul nu este rău, în sine, dar nici încurajator pentru obiectivul meu din acest an: obţinerea titlului de maestru al sportului”.


COMENTARII

WORDPRESS: 1
  • Valoarea este însoțită și de modestie…
    Felicitări,Bogdan!…și locul 2 este onorant…vine și locul 1!