Prima paginăActualitateNeamt

Turism cultural religios în Regiunea Nord Est

Dimensiune text

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) derulează o consultare publică privind dezvoltarea unor circuite cultural-religioase care reunesc, într-un mediu organizat, cele mai renumite mănăstiri şi biserici din regiune.

Scopul demersului este creşterea numărului de vizitatori şi al înnoptărilor în sectorul de turism cultural-religios din această regiune şi de a pune bazele dezvoltării durabile prin utilizarea organizată a obiectivelor cultural-religioase din zonă.

Acţiunea are loc în cadrul proiectului Recultivatur – „Elaborarea unui instrument pentru includerea valorilor cultural-religioase în procesul de dezvoltare şi planificare al centrelor urbane şi comunităţilor rurale învecinate”, finanţat prin Programul Sud-Estul Europei în care ADR Nord-Est este partener împreună cu alte 15 instituţii din arealul Europei de Sud-Est.

Pentru definirea unui itinerar reprezentativ a fost elaborat un chestionar care va sta la baza dezvoltării ulterioare a produselor turistice, în funcţie de preferinţele potenţialilor turişti, agenţilor economici din domeniul turismului, operatorilor de turism şi instituţiilor publice. Chestionarul poate fi accesat şi completat de pe pagina de internet a ADRNE, http://www.adrnordest.ro.

COMENTARII

WORDPRESS: 0