Prima paginăSport

Tur ciclist al Romanului și concursuri de alergare, sâmbătă, cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității

Tur ciclist al Romanului și concursuri de alergare, sâmbătă, cu ocazia Săptămânii Europene a Mobilității

Dimensiune text

 

În fiecare an, perioada 16 – 22 septembrie este dedicată Săptămânii Europene a Mobilității. La fel ca și în anii trecuți, municipiul Roman se alătură evenimentelor dedicate Săptămânii Europene a Mobilității, campanie de promovare a formelor alternative de transport ecologic și care are rolul de a sublinia faptul că mobilitatea sporeşte calitatea vieţii în oraşe. În cadrul Săptămânii Europene a Mobilității 2019, Primăria municipiului Roman va organiza două evenimente menite să încurajeze cetățenii să renunțe la mijloacele de transport poluante, informează reprezentanții municipalității.

Astfel, sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 10:00, vor avea loc concursuri de ștafetă pe pista de alergare a Stadionului Moldova, organizate de Primăria Municipiului Roman, Clubul Sportiv Municipal Roman, Clubul Atletic Roman, Asociația MTB Roman și KULT Generation, după cum urmează:
– Ștafeta școlilor 4x100m (copii cu limita de vârstă de 15 ani, clasa a 8-a);
– Ștafeta liceelor 4x400m (junior cu limita de vârstă de 19 ani, clasa a 12-a);
– Ștafeta generațiilor 4x400m (open, orice categorie de vârstă – familii, organizații, cluburi etc).

Înscrierea concurenților se va face la adresa de e-mail: evenimente@primariaroman.ro, până vineri, 20 septembrie 2019, ora 14:00, sau la Stadionul Municipal „Moldova”, sâmbătă, 21 septembrie 2019, în intervalul orar 9:00 – 10:00. Accesul concurenților și spectatorilor pe Stadion se va face prin intrarea dinspre Complexul Sportiv și de Agrement „Moldova”.

Sâmbătă, 21 septembrie, de la ora 17:00, Primăria Roman va organiza un Tur ciclist prin municipiul Roman, cu elevi de la instituțiile de învățământ romașcane, însoțiți de cadre didactice, părinți, tutori, în colaborare cu MTB Roman, cu plecare din fața Primăriei, pe următorul traseu: Piaţa Roman-Vodă (parcarea din faţa Primăriei municipiului Roman) – bdul. Roman-Muşat către giratoriul Florilor – str. Mihai Viteazul – către giratoriul Sagna – str. Islazului – str. Bogdan Dragoş – str. Renaşterii – str. Matei Millo – str. Moldovei – str. Vasile Lupu – Complex Sportiv şi de Agrement Moldova – str. Victor Hugo – str. Alexandru cel Bun – bdul. Roman Muşat – parcarea din fața Primăriei municipiului Roman.

Bicicliştii vor avea vârsta minimă de 14 ani şi vor purta echipamente corespunzătoare de protecţie şi avertizare (căşti, veste reflectorizante), iar bicicletele vor fi echipate complet pentru circulaţia pe timp de noapte pe drumurile publice. Înscrierea concurenților la turul ciclist se va face în fața Primăriei Roman, sâmbătă 21 septembrie 2019, în intervalul orar 16:00 – 17:00. Deplasarea pe traseul sus menționat se va efectua în coloană, cu restricționare pe o singură bandă de circulație, cu antemergător și postmergător de la Poliția Locală, mai precizează reprezentații Primăriei Roman.

„Așa cum mă cunoașteți, sunt o persoană care încurajează sportul sportul de masă, mișcarea în general, pentru beneficiile pe care ni le aduce pentru sănătate. Ne aflăm în Săptămâna Europeană a Mobilității și vă invit ca, pentru o zi, să lăsăm mașinile acasă și, într-un număr cât mai mare, să ne întâlnim la două evenimente pe care le organizăm pentru a face mișcare, pentru a fi mai sănătoși. Sâmbătă, 21 septembrie 2019, de la ora 10:00, organizăm concursuri de ștafetă pe pista de alergare pe care am amenajat-o în vara aceasta pe Stadionul Moldova. Tot sâmbătă, de la ora 17.00, continuăm tradiția organizării unui tur ciclist prin Roman, un eveniment pe care-l repetăm de câteva ori pe an, mai ales că am observat că numărul participanților este în continuă creștere, de la cei mai mici și până la oameni în toată firea, toți conștienți că mobilitatea ne ajută să avem un stil de viață cât mai sănătos. Amănunte despre cele două evenimente la care vă invit să participați, să ne cunoaștem, să ne bucurăm de mișcare, puteți afla de la următoarele adrese:  https://www.facebook.com/events/2578649132198662/  și https://www.facebook.com/events/1369430526548912/ ”, a transmis primarul Lucian Micu.

 

 

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0