Trusă de „prim-ajutor” pentru decedați

Bisericile și magazinele Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului vînd truse pentru înmormîntare.

 

 

Fericită este calea pe care mergi astăzi, suflete, că s-a gătit ție loc de odihnă„, este un verset pe care îl găsim nu doar în Scriptură, ci și pe capacul trusei de înmormîntare puse la dispoziție de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Celor care sînt mai puțini familiarizați cu ritualul înmormîntării, ori care nu dispun de mulți bani, dar doresc să facă celor dragi o înmormîntare creștinească, li se oferă, spre cumpărare, la prețul de 25 de lei, o trusă cu tot ce este necesar: de la icoana Maicii Domnului, cruce de mînă și toiag din ceară, pînă la tămîie parfumată, cărbune pentru tămîie sau cățuie pentru tămîiere.

Moartea este o realitate de care ne lovim cu toții. Atunci cînd se întîmplă să fie confruntat cu pierderea unei persoane apropiate, omul este panicat, nu știe ce și de unde să cumpere sau care este ritualul ce trebuie respectat. Sînt lucruri necesare pentru credincioși. Oamenii au cerut această trusă„, a declarat preotul Constantin Gherasim, purtătorul de cuvînt al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Pentru a respecta toate regulile înmormîntării și pomenilor efectuate după neferictul eveniment, cei care achiziționează această trusă vor găsi și un „îndrumător privind înmormîntarea și pomenile pentru cei adormiți”.
Există o carte care îl învață  pe cel care are parte de acest eveniment ce trebuie să facă. Astfel, acea persoană nu va mai fi nevoită să apeleze la vecini, să întrebe în stînga și în dreapta ce să facă. Această trusă se găsește în toate bisericile din Roman și Bacău, dar și la magazinele Arhiepiscopiei„, a mai spus preotul Constantin Gherasim.

Banii adunați din vînzarea trusei sînt direcționați către așezămintele sociale din cadrul Arhiepiscopiei.


COMENTARII

WORDPRESS: 0